Stiri de ultima ora

Michael Douglas, laureat al premiului Genesis pentru pasiunea lui pentru moștenirea evreiască

Michael Douglas, laureat al premiului Genesis pentru  pasiunea lui pentru moștenirea evreiască
Monden
Actorul american Michael Douglas a primit joi seara, extrem de emoționat, într-o ceremonie desfășurată la Ierusalim, premiul Genesis pentru cariera sa și pentru pasiunea lui pentru moștenirea evreiască și pentru Statul Evreu , informează vineri revista Hola .

Distincția, în valoare de un milion de dolari, acordată anual, unei singure persoane, i-a fost înmânată de premierul israelian, Benjamin Netanyahu, în cursul unei gale în stil hollywoodian prezentate de celebrul comic american Jay Leno și de fotomodelul israelian Bar Rafaeli.

Eu sunt evreu , au fost primele cuvinte rostite, după primirea premiului, de artistul de 70 de ani. Tatăl său, celebrul actor Kirk Douglas, care la naștere se numea Issur Danielovitch, este evreu, dar mama lui nu, ceea ce înseamnă că el nu este considerat evreu potrivit tradiției religioase iudaice, precizează DPA.

Călătoria mea până aici, pe această scenă, a fost lungă, cu persoane care au influențat momentele mele cele mai importante , a afirmat laureatul, care a sosit la acest eveniment împreună cu soția lui, actrița Katherine Zeta Jones și de fiica și fiul lor.

Michael Douglas a povestit cum a făcut această călătorie de familie , întorcându-se în urmă cu trei generații pentru a-și redescoperi originile evreiești și a mulțumit public soției sale pentru sprijinul acordat în acest demers.

Spre deosebire de tatăl său, care și-a descoperit rădăcinile evreiești în urma unui accident de avion, Michael Douglas a susținut că datorează acest lucru băiatului său, Dylan, care, într-o bună zi, l-a anunțat că dorește să se supună ritualului bar mitzva , prin care se consideră că adolescenții de religie evreiască trec la statul de bărbați adulți.

În discursul său, el a lansat o critică deschisă la adresa evreilor ultra-ortodocși, exprimându-și susținerea pentru apelul lansat de Fundația Genesis în favoarea unui iudaism deschis, transmis prin indiferent care dintre cei doi părinți, și nu numai pe linie maternă, relatează EFE. Aflat la cea de-a cincea sa călătorie în Israel, Michael Douglas a anunțat că va dona banii care însoțesc premiul în favoarea celor care contribuie la impulsionarea unui iudaism pluralist.
www.agerpres.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus