Stiri de ultima ora

Metallica comemoreză vicitimele atentatului de la Paris. Trupa lansează un album înregistrat live la Bataclan

Metallica comemoreză vicitimele atentatului de la Paris. Trupa lansează un album înregistrat live la Bataclan
Monden
Trupa Metallica va lansa albumul "Liberté, Egalité, Fraternité, Metallica!", înregistrat live în timpul unui concert susţinut în 2003 în sala de concerte Bataclan, cu ocazia evenimentului "Record Store Day", care marchează realizările magazinelor de discuri independente, potrivit contactmusic.com.

Trupa Metallica, ai cărei membri sunt ambasadori ai "Record Store Day 2016", vor marca ediţia din acest an a evenimentului prin lansarea unui album pe care l-au înregistrat live la sala de concerte Bataclan, din Paris, locul masacrului petrecut pe 13 noiembrie 2015.

Căştigurile din vânzarea albumului "Liberté, Egalité, Fraternité, Metallica!: Live at Le Bataclan" vor fi acordate asociaţiei caritabile "Give for France", înfiinţată în memoria victimelor atacurilor teroriste din Paris.

Melodiile au fost înregistrate în timpul concertului trupei Metallica ţinut la Bataclan în iunie, 2003.

Atacurile teroriste de la Paris din noiembrie 2015 s-au soldat cu 130 de morţi. Cele mai multe victime - 89 de morţi - s-au înregistrat în sala de spectacole Bataclan, unde avea loc concertul trupei americane de rock Eagles of Death Metal, cunoscută şi sub acronimul EODM. Trupa respectivă se afla pe scenă, pe 13 noiembrie 2015, în sala Bataclan din Paris, în timpul unui concert, atunci când patru militanţi islamişti au pătruns forţat în clădirea respectivă. După atacurile teroriste, Bataclan a fost închisă.

Bateristul Lars Ulrich şi colegii lui de trupă de la Metallica au participat la primul eveniment Record Store Day, care a avut loc în aprilie 2008, printr-un concert la casa de discuri Rasputin Records din Mountain View, California."No Life Til Leather", un duplicat al albumului omonim din 1982 în format de casetă audio, a fost lansat în 2015 cu ocazia evenimentului Record Store Day, iar filmul biografic al basistului trupei Metallica Robert Trujillo, despre muzicianul Jaco Pastorius, a fost denumit filmul oficial al Record Store Day 2014.

Una dintre cele mai apreciate formaţii rock din istorie, Metallica, s-a înfiinţat în 1981. De-a lungul carierei, a lansat nouă albume de studio, trei albume live, două EP-uri şi a vândut peste 100 de milioane de discuri în toată lumea, fiind recompensată cu şapte premii Grammy. Metallica poate fi considerată cu uşurinţă una dintre cele mai bune şi mai influente trupe heavy metal ale anilor 80. În loc să se alinieze trendului stabilit de restul formaţiilor de gen, trupa a ales să fie mai accesibilă, în acelaşi timp extinzând graniţele genului thrash, folosind viteza şi volumul nu doar din principiu, ci chiar pentru a sublinia structurile complicate ale compoziţiilor.

Record Store Day este un eveniment anual, fondat în 2007, care are loc în a treia sâmbătă a lunii aprilie în fiecare an pentru a marca realizările magazinelor de discuri independente. Cu această ocazie se reunesc artişti, fani şi mii de magazine de discuri independente la nivel mondial. O serie de discuri sunt realizate special pentru Record Store Day şi sunt distribuite numai magazinelor de discuri participante la această manifestaţie care oferă fanilor, cu această ocazie, diferite produse promoţionale. Tot atunci sunt organizate expoziţii de ară, concerte, imprimări speciale de discuri pe vinil sau lansări de CD-uri.

Organizaţia Record Store Day oferă oportunităţi de marketing pentru magazinele de discuri tot timpul anului.
www.gandul.info

Articole similare :
comments powered by Disqus