Stiri de ultima ora

Melania Trump sfidează tradiţia. Ce decizii a luat | Romania Libera

Melania Trump sfidează tradiţia. Ce decizii a luat | Romania Libera
Monden
Melania Trump, încă prima-doamnă a Statelor Unite ale Americii, pare să încheie șederea la Casa Albă într-o manieră atipică, asemeni mandatului pe care soțul său, Donald Trump l-a avut timp de 4 ani ca șef al statului.

Actualizat: 19.01.2021 - 16:06

„A fost cea mai mare onoare din viața mea să servesc ca primă doamnă a Statelor Unite. Am fost inspirată de americani incredibili din toată țara, care ne ridică comunitățile prin bunătatea, curajul, și grația lor. Ultimii patru ani au fost de neuitat. În timp ce eu și Donald încheiem șederea la Casa Albă, mă gândesc la toți oamenii pe care i-am dus acasă în inima mea și la poveștile lor incredibile de dragoste, patriotism și determinare”, și-a început Melania discursul. 

De-a lungul celor 6 minute ale discursului său oficial Melania a ținut să mulțumească cadrelor medicale implicate în lupta cu coronavirus, cât și militarilor care servesc țara. Soția lui Donald Trump a dorit să sublinieze și să încurajeze americanii abstinența de la violență:

„Fiţi pasionaţi în tot ce faceţi. Însă amintiţi-vă mereu că violenţa nu a fost niciodată soluţia şi nu va fi niciodată justificată”, a declarat ea.

Absența președintelui și primei-doamne în exercițiu de la ceremonia de învestire este un gest fără precedent în politica americană. Ultimele zile ca primă doamnă nu au venit nici cu vești bune pentru ea. Potrivit unui sondaj realizat de BBC Melania Trump părăsește Casa Albă cu unul din cele mai slabe scoruri acordate primelor doamne. Are o popularitate de 47% dintre participanții la sondaj au o viziune nefavorabilă asupra primei doamne, faţă de fostele prime doamne care au primit vot favorabil: 67% pentru Laura Bush, sau de cele 69 de procente ale lui Michelle Obama. În ultimele zile petrecute în Washington, Melania și-a petrecut timpul departe de ochii lumii, împachetând bunurile familiei și pregătindu-se pentru următorul capitol din viața lor.  

  Nu le pasă de nimic... 

Melania și Donald Trump nu vor ține absolut deloc cont de tratițiile care datează de sute de ani la Casa Albă. Una dintre ele ar fi turul Casei, pe care Melania ar fi trebuit să îl ofere succesoarei sale, Jill Biden. Familia Trump nu i-au invitat însă pe Biden și soția acestuia la vizita în Biroul Oval. „Melania Trump va deveni prima doamnă din era modernă care nu o va invita pe femeia care o va înlocui la Casa Albă pentru o plimbare a locuințelor private de la etajele al doilea și al treilea”, a notat autorul Kate Andersen Brower pentru CNN.com. Tradiția are loc din 1950 când Bess Truman a găzduit-o pe înlocuitoarea ei Mamie Eisenhower și a avut loc la fiecare 4 ani, în ciuda condițiilor politice tensionate.  Ceremonia de inaugurare a lui Biden are loc miercuri, la ora prânzului.  Familia Trump nu va fi prezentă nici acolo, zvonul fiind confirmat de un reprezentant al lui Joe Biden, cel care va deveni al 46-lea președinte al Statelor Unite ale Americii.  Ultimul președinte care nu a participat la jurământul succesorului său a fost Andrew Johnson în urmă cu aproximativ 150 de ani. Trump trebuie să plece de la Washington DC miercuri dimineață devreme, participând la o ceremonie de „la revedere” la Joint Base Andrews, programată pentru ora 8:00.     
RomaniaLibera.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus