Stiri de ultima ora

Mariah Carey, înainte şi după retuşare foto!

De când şi-a pierdut silueta de-altădată, graţie naşterii a doi copii, diva R&Bs-a cam obişnuit cu Photoshopul. Prea mult, chiar, de vreme ce pozele reale şi pozele finale – fie  cele de promovare, fie pictorialele de revistă – au o diferenţă ca de la cer la pământ.

Mariah este o femeie corpolentă. Asta este realitatea. Însă în fotografiile realizate de Terry Richardson – infamul fotograf al celebrităţilor – artista de 44 de ani este atât de subţiată şi de “întinerită”, că avem impresia c-ar fi făcut, pe ascuns, operaţii estetice.

Jezebel a publicat pozele retuşate agresiv, în opoziţie cu cele reale, de la acest shooting realizat pentru publicaţia Wonderland. Subţire, cu o talie vizibil micşorată, sâni măriţi, maxilar subţiat, pliuri de piele zero, celulită zero şi un bronz perfect – o editare a corpului vedetei pentru a atinge standardele imposibile ale industriei, de parcă ar fi slăbit 10 kilograme…

Este de la sine înţeles de ce aceste diferenţe remarcabile între imaginea reală a lui Mariah şi cea retuşată au stârnit mari controverse privind idealul de frumuseţe feminină. Se pare că de vină pentru discrepanţe este şi Richardson, al cărui stil de-a fotografia şi bliţurile folosite nu sunt potrivite deloc pentru un pictorial de modă de calitate, ele obligând la retuşarea fotografiilor. Hm?
OkMagazine.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus