Stiri de ultima ora

Lord Snowdon, fost fotograf al Casei Regale a Marii Britanii, a murit la vârsta de 86 de ani

Lord Snowdon, fost fotograf al Casei Regale a Marii Britanii, a murit la vârsta de 86 de ani
Monden
Anthony Armstrong-Jones (Lord Snowdon), care a lucrat ca fotograf al Casei Regale a Marii Britanii, fost soț al prințesei Margareta, sora reginei Elisabeta a II-a, a decedat la vârsta de 86 de ani, au anunțat familia și colegii săi vineri, informează DPA și AFP.

"Camera Press anunță cu multă tristețe decesul fotografului regal Lord Snowdon, Antony Armstrong-Jones", se arată în mesajul publicat pe Twitter de agenția de fotografie a lui Snowdon.

Născut în 1930, Antony Charles Robert Armstrong-Jones — Snowdon a devenit celebru în special datorită fotografiilor sale cu regina și cu alți membri ai Familiei Regale, dar și a unor portrete cu personalități ale vremii, ce au apărut în publicații importante.

Lord Snowdon a fost soțul surorii reginei, prințesa Margareta, care a decedat în 2002, cei doi fiind căsătoriți în perioada 1960 — 1978.

Snowdon a fost primul bărbat fără titlu nobiliar care s-a căsătorit cu fiica unui rege al Marii Britanii în 450 de ani, potrivit agenției britanice PA citată de AFP. În urma mariajului celor doi au rezultat vicontele Linley și Lady Sarah Chatto.
www.agerpres.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus