Stiri de ultima ora

LIVETEXT Câştigători Oscar 2019: În această noapte aflăm împreună cine sunt cei mai buni dintre cei buni

LIVETEXT Câştigători Oscar 2019: În această noapte aflăm împreună cine sunt cei mai buni dintre cei buni
Monden
În această noapte aflăm câştigătorii Oscar 2019, gala premiilor Academiei Americane de Film urmând să înceapă la 03.00, ora României, la Dolby Theatre din Los Angeles. Evenimentul este transmis în direct de Digi 24, iar „Adevărul“ vă stă la dispoziţie cu cele mai noi updateuri atât de pe covorul roşu, cât şi de pe scenă.

Organizatorii celei de-a 91-a gală a premiilor Academiei Americane de Film au luat măsuri excepţionale de securitate, peste 10.000 de poliţişti fiind detaşaţi la Dolby Theatre. 

Nu există o listă a câştigătorilor, de teamă ca aceasta să nu ajungă în presă, aşadar trei reprezentanţi ai PwC trebuie să memoreze ce film câştigă la fiecare dintre cele 24 de categorii. Trei seturi de plicuri cu numele câştigătorilor Oscar 2019 sunt sigilate şi păzite. Ele se află într-un loc secret şi urmează să ajungă la Dolby Theatre. 

Drama alb-negru „Roma“, regizorul Alfonso Cuarón, actorii Rami Malek, Glenn Close, Regina King şi Mahershala Ali sunt consideraţi atât de criticii de specialitate, cât şi de pariori marii favoriţi pentru a câştiga prestigioasele statuete Oscar. 

„Adevărul“ vă va ţine la curent în timp real cu tot ce se petrece pe covorul roşu, dar şi pe scenă - de la cele mai frumoase ţinute, până la cele mai emoţionante discursuri, momente amuzante şi, nu în ultimul rând, marii câştigători Oscar 2019. 

„Roma“, pentru a cărui regie cineastul mexican Alfonso Cuarón a fost recompensat cu Leul de Aur la Festivalul de la Veneţia şi cu un Glob de Aur, conduce în topul nominalizărilor la cea de-a 91-a ediţie a premiilor Oscar 2019. În plus, producţia Netflix a mai primit un Glob de Aur la categoria Cel mai bun film străin, dar şi premiul criticilor de la Hollywood, un barometru important pentru câştigătorii Oscarurilor.

Drama „Roma“ este inspirată de viaţa cineastului mexican, acţiunea fiind plasată în Ciudad de México, în anii 1970, şi are în centru o familie de clasă mijlocie.

La egalitate, cu 10 nominalizări, se află drama istorică cu accente comice „The Favourite“, toate cele trei actriţe - Olivia Colman (rol principal), Emma Stone şi Rachel Weisz (roluri secundare) - fiind nominalizate la Oscar 2019. 

„The Favourite“ este o poveste dulce-amăruie despre intrigi regale, pasiune, invidie şi trădare în curtea reginei Anne la începutul secolului al XVIII-lea, în Anglia. În film, Olivia Colman o portretizează pe Regina Anne, în timp ce Emma Stone o joacă pe Abigail Masham, o tânără care luptă pentru inima şi afecţiunea reginei. Triunghiul amoros feminin este completat de Rachel Weisz, care este Sarah Jennings Churchill, confidenta şi amanta reginei. 

În topul nominalizărilor Oscar 2019 urmează „A Star is Born“ şi „Vice“, cu câte opt menţiuni, dar şi „Black Panther“, cu şapte menţiuni, acesta marcând şi o premieră în istoria Academiei Americane de Film: primul lungmetraj cu supereroi nominalizat la categoria Cel mai bun film. 
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus