Stiri de ultima ora

Lista câştigătorilor premiilor Sindicatului actorilor americani. Morgan Freeman, trofeu pentru întreaga activitate FOTO

Lista câştigătorilor premiilor Sindicatului actorilor americani. Morgan Freeman, trofeu pentru întreaga activitate FOTO
Monden
Premiile Sindicatului actorilor americani (Screen Actors Guild) au fost decernate duminică seară, la Los Angeles. Trofeele celor 13 categorii au fost înmânate de femei, ca răspuns la mişcarea #MeToo şi iniţiativa „Time s Up“.

Lungmetrajul „Three Billboards Outside Ebbing, Missouri“ a fost marele câştigător la cea de-a 24-a ediţie a premiilor Sindicatului actorilor americani (SAG), iar actorul Morgan Freeman, în vârstă de 80 de ani, a primit o distincţie pentru întreaga activitate, anunţă News.ro. 

Actriţa americană Kristen Bell (37 de ani) a fost prima prezentatoare a galei, la care trofeele celor 13 categorii au fost prezentate de femei.  

Rita Moreno a fost cea care l-a introdus pe Morgan Freeman. Actriţa a adus un omagiu prietenului ei, pe care l-a numit o „comoară naţională“. Ajuns pe scenă, Freeman a spus că primirea trofeului este „mai mult decât o onoare, este un loc în istorie“.

Premiile SAG, care recompensează cele mai bune producţii cinematografice şi de televiziune ale anului, sunt atribuite pe baza voturilor exprimate de cei peste 100.000 de membri ai sindicatului SAG-AFTRA.

Astfel, filmul „Three Billboards Outside Ebbing, Missouri“, regizat de Martin McDonagh, a fost premiat pentru distribuţia formată din Abbie Cornish, Peter Dinklage, Woody Harrelson, John Hawkes, Lucas Hedges, Zeljko Ivanek, Caleb Landry Jones, Frances McDormand, Clarke Peters, Sam Rockwell şi Samara Weaving.

Frances McDormand (60 de ani) a fost desemnată cea mai bună actriţă în rol principal. Ea a concurat cu Judi Dench („Victoria & Abdul“), Sally Hawkins („The Shape of Water“), Margot Robbie („I, Tonya“) şi Saoirse Ronan („Lady Bird“).

Frances McDormand FOTO Getty Images 

De cealaltă parte, actorul britanic Gary Oldman (59 de ani) a fost premiat pentru interpretarea rolului Winston Churchill în filmul „Darkest Hour“. El a concurat la categoria Cel mai bun actor în rol principal cu Timothee Chalamet („Call Me by Your Name“), James Franco („The Disaster Artist“), Daniel Kaluuya („Get Out“) şi Denzel Washington („Roman J. Israel, Esq“).

Gary Oldman FOTO Getty Images 

Actriţa americană Allison Janney 958 de ani) a primit titlul de cea mai bună actriţă în rol secundar pentru rolul din „I, Tonya“, iar Sam Rockwell (49 de ani) a fost cel mai bun actor în rol secundar pentru rolul din „Three Billboards Outside Ebbing, Missouri“.

Cât priveşte producţiile de televiziune, „This Is Us“ a fost câştigătorul supriză la categoria cea mai bună distribuţie a unui serial - dramă“. La aceeaşi categoria a concurat „The Handmaid s Tale“. 

Serialul „Veep“ a fost câştigătorul categoriei cea mai bună distribuţie a unui serial - comedie. Actriţa Julia Louis-Dreyfus (57 de ani), , a fost desemnată cea mai bună actriţă într-un serial - comedie.

Claire Foy (33 de ani) a fost premiată la categoria cea mai bună actriţă într-un serial - dramă, pentru rolul din „The Crown”, iar cel mai bun actor într-un serial - dramă a fost Sterling K. Brown, pentru rolul din „This Is Us”. Brown este primul actor afro-american ce câştigă la această categorie.

Clare Foy, în seria The Crown FOTO Vogue

Trofeul pentru cel mai bun actor într-un serial - comedie i-a revenit lui William H. Macy (67 de ani), pentru „Shameless“.

William H. Macy FOTO Getty Images

Şi Nicole Kidman (50 de ani) a fost premiată pentru rolul din mini-seria „Big Little Lies“, producţie TV care i-a adus un premiu şi actorului Alexander Skarsgard.

Cascadorii din „Wonder Woman“ au fost şi ei premiaţi la categoria lungmetraj; iar cei din „Game of Thrones“au fost premiaţi la categoria Serial de televiziune. 
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus