Stiri de ultima ora

Joaquin Phoenix a dezvăluit care a fost singurul lucru pe care a refuzat să-l facă pentru rolul lui Iisus Hristos VIDEO

Joaquin Phoenix a dezvăluit care a fost singurul lucru pe care a refuzat să-l facă pentru rolul lui Iisus Hristos VIDEO
Monden
Actorul american Joaquin Phoenix (44 de ani), care îl joacă pe Iisus Hristos în producţia „Maria Magdalena“, a dezvăluit care a fost singurul lucru pe care a refuzat să îl facă pentru acest rol.

Când Joaquin Phoenix a preluat rolul lui Iisus în filmul „Maria Magdalena“, în care joacă alături de actriţa Rooney Mara (33 de ani), a trebuit să facă mai multe lucruri care erau de aşteptat: şi-a lăsat părul şi barba să crească, a adoptat  o privire intensă şi chiar a meditat pe un vârf de munte, scrie CNN . 

Însă, actorul a dezvăluit că există un lucru pe care a refuzat să îl facă. La începutul filmului, care a fost lansat în martie 2018 în România, scenariul îi cerea lui Iisus să vindece o femeie nevăzătoare frecându-i ochii cu noroi, o pildă a Evangheliei lui Ioan, cu diferenţa că în Biblie este vorba despre un bărbat orb.

„Ştiam despre acea scenă din Biblie, dar cred că nu am luat-o în considerare niciodată. Când am ajuns acolo, m-am gândit: nu o voi freca cu noroi pe ochi. Cine ar face asta? Nu are niciun sens. Este o introducere groaznic de văzut“, a declarat Phoenix într-un interviu recent.

Biblia nu explică pe deplin de ce Iisus a folosit noroi sau lut pentru a vindeca nevăzătorii, deşi unii experţi spun că era o practică obişnuită printre vindecătorii primului secol.

În „Maria Magdalena“, Phoenix a hotărât să lingă degetul mare şi să frece uşor ochii femeii. „Momentul acela nu este atât de mult despre un adevărat miracol, ci despre cineva care a fost marginalizat de societate, care în cele din urmă vede, îmbrăţişată şi încurajată să se alăture comunităţii largi. Pentru mine, acesta este un miracol şi un sentiment profund şi frumos“, a explicat actorul.

Acest mesaj umanist captează esenţa flmului „Maria Magdalena“, un film care urmăreşte cu fidelitate istoria în anumite privinţe, contexte ale căror curente emoţionale şi intelectuale sunt radical contemporane.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus