Stiri de ultima ora

INTERVIU Dragoş Bucurenci: „M-a marcat povestea generalului Vasile Milea, mai ales că la înmormântarea lui l-am văzut pe bunicul plângând“

INTERVIU Dragoş Bucurenci: „M-a marcat povestea generalului Vasile Milea, mai ales că la înmormântarea lui l-am văzut pe bunicul plângând“
Monden
Dragoş Bucurenci, care a împlinit ieri 35 de ani, a vorbit într-un interviu pentru ziarul „Adevărul“ despre rolul de prezentator al celui mai aşteptat show de la Pro TV, „Supravieţuitorul“, şi-a exprimat poziţia în legătură cu examenul subscripţiei publice pentru Cuminţenia Pământului, şi-a povestit copilăria şi a rememorat momentele-cheie din timpul regimului comunist.

Dragoş Bucurenci revine în televiziune şi e mândru că o face cu „Supravieţuitorul“, o emisiune de-a dreptul captivantă. La fel sunt şi felul de a fi şi de a vorbi ale lui Dragoş, cred că ai putea să-l asculţi povestind ore în şir fără a te plictisi nici măcar un moment. Eu nu am făcut-o în cele peste 60 de minute. Cel mai mult mi-a plăcut capitolul „Copilărie“. Despre cum bunicii îi luau, pe el şi pe sora lui, cu Oltcit-ul lor de la serbarea şcolară şi îi duceau la Lereşti, la poalele Munţilor Iezer. Despre cum, copil fiind, nu-i plăcea deloc Bucureştiul comunist, foarte gri şi cenuşiu - „Imaginea cea mai reprezentativă era crematoriul din Parcul Tineretului, care scotea din când în când fum pe horn deasupra unui parc în care, teoretic, noi trebuia să ne jucăm şi să ne distrăm“ -, iar acum este îndrăgostit de Capitală.

Revoluţia a trăit-o în satul în care s-a născut Generalul Vasile Milea, a cărui poveste l-a fascinat de-a lungul timpului. Privind în urmă, crede că e un mare privilegiu să te naşti într-o dictatură şi, brusc, să te trezeşti din coşmar cum a făcut-o el, la 8 ani, când toată viaţa te aşteaptă. „Părinţii mei, de exemplu, nu au avut acest privilegiu, iar bunicii mei nici atât, ei s-au trezit prea târziu din coşmarul ăsta“, spune Dragoş cu un regret neputincios.

Dragoş Bucurenci este suma ciocnirii a două lumi: bunicul Fănică, din partea tatălui, deţinut politic pentru că a avut un vis – să construiască piste de aterizare pentru americanii care aveau să-i salveze de comunism –, şi bunica din partea mamei, provenită dintr-o familie săracă din sudul Moldovei şi care, deşi a văzut toate relele regimului, a fost conştientă că fără venirea comuniştilor la putere nu ar fi făcut niciodată facultate. „M-au ajutat mult poveştile amândurora să am mai multă înţelegere şi să învăţ să nu mai văd lucrurile în alb şi negru.“

„Supravieţuitorul“ Dragoş Bucurenci

„Adevărul“: Cum a venit propunerea de a prezenta „Supravieţuitorul“?

Dragoş Bucurenci: A venit ca o surpriză. Am primit un telefon, am fost invitat să mă văd cu talent managerul din Pro TV, care a început să-mi povestească despre show şi în timp ce îmi povestea eu am crezut că vrea să îmi propună să particip în calitate de concurent şi mă pregăteam să-l refuz politicos, într-un fel în care să nu-l supăr. (Râde) Când mi-a propus să dau un casting pentru postul de moderator, am acceptat imediat, pentru că este exact genul de emisiune pe care mi-aş fi dorit să o prezint.

De ce spui că a fost o surpriză?

A fost o surpriză pentru că toată lumea cred că s-a gândit că nu eram în rândul suspecţilor obişnuiţi pentru această emisiune. Eu m-am bucurat foarte tare că a fost o decizie luată prin casting. După casting, decizia a fost în favoarea mea şi asta m-a motivat foarte mult, pentru că dacă mai aveam dubii legate de compatibilitatea cu formatul, de cât de bine mă potrivesc, de cât de bine pot să livrez, acestea au dispărut, m-a ajutat încrederea producătorilor.

E dificil acest rol de prezentator?

Prezentatorul „Supravieţuitorul“ trebuie să întruchipeze mai multe persoane, pentru că ai un prezentator pur, ai un fel de comentator de sport în cazul probelor de recompensă şi imunitate, ai un moderator de talk show la Consiliul tribal şi trebuie cumva să îi îmbini pe toţi trei.

Ai văzut înainte emisiunile din afară?

Ştiam formatul american şi fireşte că, înainte să mă duc la casting, am văzut un sezon, lucru care m-a ajutat să intru bine în rol, pentru că după părerea mea Jeff Probst întruchipează cel mai bine acest rol, dar m-a şi motivat.

Este o emisiune extrem de captivantă. Ştiu că era o perioadă foarte aglomerată din viaţa mea când a venit oferta şi mă uitam la emisiune dimineaţa, la micul dejun, pentru că era singurul fel în care puteam să o urmăresc, şi nu mai îmi puteam desprinde ochii de la ecran. Cred că asta o să se întâmple şi cu telespectatorii români după primele episoade şi după ce încep să cunoască personajele, după ce vor începe să se ataşeze de ele. Emisiunea creează dependenţă şi pe acest aspect cred că se bazează succesul formatului în atâtea ţări şi pe atâtea pieţe.

Pe mine ce m-a convins că show-ul va avea succes este tocmai transformarea personajelor, faptul că nu am avut foarte multe personaje liniare, nespectaculoase. Cu aproape toţi s-a petrecut la un moment dat o schimbare, o dezvăluire de caracter
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus