Stiri de ultima ora

FOTO Festivalul de Film de la Veneţia 2020 şi-a desemnat câştigătorii. Cine a primit Leul de Aur

FOTO Festivalul de Film de la Veneţia 2020 şi-a desemnat câştigătorii. Cine a primit Leul de Aur
Monden
Lungmetrajul „Nomadland“, regizat de Chloe Zhao, cu Frances McDormand în rol principal, a câştigat sâmbătă seară trofeul Leul de Aur al celei de-a 77-a ediţii a Festivalului de Film de la Veneţia.

„Nomadland“ o are pe Frances McDormand în rol principal şi evocă dramele provocate de criza economică din 2008.   

„Evident nu suntem în Veneţia, suntem în Pasadena. Mulţumim foarte mult pentru acest Leu de Aur. Mulţumim că ne-aţi primit la festival în lumea asta ciudată“, a spus Francis McDormand într-o înregistrare. 

GALERIE FOTO

Regizoarea americană de origine chineză, Chloe Zhao, în vârstă de 38 de ani, este prima femeie care primeşte prestigiosul premiu după 10 ani. Sofia Coppola a câştigat acelaşi trofeu în 2010 cu filmul „Somewhere“.

Roberto Cicutto, preşedintele Biennalei, a declarat, sâmbătă seară, pe scena galei: „Putem spune că am reuşit. Nu suntem mândri că am fost primii, dar mulţumiţi să demonstrăm că era posibil, adoptând măsurile oportune. Trebuie să fim mândri că am reuşit cea de-a 77-a ediţie a Festivalului. Mulţumesc din inimă celor acreditaţi şi publicului care au fost adevăraţii coproducători ai acestui mare succes. Fără simţul lor de responsabilitate forţele noastre ar fi fost în van. Vă dau întâlnire la ediţia a 78-a. Mostra Internazionale d Arte Cinematografica di Venezia, pe 11 septembrie 2021“.

„Nomadland“, cotat bine şi pentru Oscar

Filmul premiat în acest an cu Leul de Aur, „Nomadland”, prezintă povestea unei femei trecute de vârsta de 60 de ani care devine un fel de nomad al zilelor noastre, transformându-şi camioneta într-o locuinţă mobilă şi călătorind alături de alţi compatrioţi într-o caravană ce străbate Vestul american, după colapsul economic al unui orăşel din Nevada.

Considerat deja un concurent cu şanse reale la Oscarurile din 2021, acest lungmetraj îi are în rolurile principale pe Frances McDormand şi David Strathairn. 

Juriul competiţiei oficiale de la Veneţia a fost prezidat în acest de actriţa australiană Cate Blanchett. Din juriu au mai făcut parte Matt Dillon, Veronika Franz, Joanna Hogg, Nicola Lagioia, Christian Petzold şi Ludivine Sagnier. Secţiunea competiţională din selecţia oficială a inclus 18 filme.

Gala decernării premiilor a fost prezentată de Anna Foglietta. 

Înaintea anunţării celor mai importante premii, actriţa de origine australiană Cate Blanchett, preşedinta juriului Festivalului Internaţional de Film Veneţia 77, a spus ce înseamnă cinematografia: „Spaţiul dintre realitate şi fantezie“.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus