Stiri de ultima ora

FOTO Alegeri prezidenţiale americane: cine sunt vedetele care îl susţin pe Trump

FOTO Alegeri prezidenţiale americane: cine sunt vedetele care îl susţin pe Trump
Monden
Cântăreţi şi actori americani se mobilizează pentru a-şi susţine candidatul preferat, Joe Biden sau Donald Trump, cu cel puţin 15 zile înainte de deznodământ.

Ariana Grande, fostă susţinătoare a lui Bernie Sanders, nu a încetat să-i încurajeze pe americanii din statul său de origine Florida să meargă la vot, amintindu-le că acest stat are "potenţialul de a răsturna alegerile". Ea a oferit pizza votanţilor din Florida care stăteau la coadă la urne. 

Mai mulţi actori de la Hollywood şi-au afişat susţinerea pentru democratul Joe Biden şi consiliera sa, Kamala Harris, potrivit news.ro.  

Actorii din "Avengers", precum Chris Evans, Don Cheadle sau Scarlett Johansson, au participat la un quiz virtual cu regizorii viitoarelor filme din franciză, fraţii Russo, cu scopul de a strânge fonduri pentru candidatul democrat. 

Dwayne Johnson, recent desemnat cel mai urmărit american pe Instagram, cu 200 de milioane de abonaţi, a decis să se implice în campanie, angajându-se pentru prima dată în favoarea unui candidat. 

Alte vedete influente, sau cel puţin foarte urmărite pe reţelele de socializare, precum Taylor Swift, i-au îndemnat pe fani să voteze pentru "a-l goni" pe Donald Trump de la putere, sau Cardi B, care îi susţin pe democraţi. 

Alte persoanlităţi mai puţin tinere, dar la fel de angajate, au făcut la fel, precum: Madonna, Tom Hanks şi George Clooney. 

Actorii Chris Rock şi Mark Ruffalo, umoriştii Sarah Silverman şi Amy Schumer sau Sacha Baron Cohen în pielea lui Borat au încercat să atragă atenţia internauţilor cu mesajul lor: cum să procedeze şi să urmeze instrucţiunile pentru ca votul să nu le fie anulat. 

Susţinătorii lui Donald Trump  

Susţinătorii lui Donald Trump au avut dificultăţi în a recruta susţinători printre vedetele din show-bizul american, mai ales de la Hollywood. 

Actorul Jon Voight, tatăl Angelinei Jolie, este unul dintre puţinii care şi-au exprimat susţinerea pentru preşedinte. printre muzicieni, mai multe voci au apărut recent în favoarea lui Donald Trump, din diferite motive. A fost John Lydon, mai cunoscut sub numele de Jonnhy Rotten. Fostul lider al formaţiei punk Sex Pistols, care a adoptat cetăţenia americană, este decepţionat de democraţi pe care i-a susţinut înainte. 

Curtis James Jackson III, cunoscut ca 50 Cent, vrea să voteze cu Trump din cauză că se teme de programul lui Biden, îngrijorat de rata de impozitare care le va fi impusă celor bogaţi. "Nu vreau să devin 20 cent", a scris el pe Twitter. 

Kid Rock a cântat "All Summer long" în timpul unui miting al lui Trump în septembrie. 

Familia Baldwin, imaginea pentru multe familii de americani, este profund divizată. Pe de-o parte Alec Baldwin, care în fiecare sâmbătă îl parodiază la "Saturday Night Live" pe preşedinte pe care îl detestă, pe de altă parte Stephen Baldwin, care a participat în 2008 la The Celebrity Apprentice, emisiunea lui Tump, este un susţinător al preşedintelui. 

"Alec Baldwin, a cărui carieră mediocră agoniza, a fost salvat de această foarte proastă imitaţie a mea la Saturday Night Live", a scris Trump pe Twitter în 2018. 

În acest timp, Hailey Bieber, fiica lui Stephen Baldwin, a pozat pe Instagram într-un tricou pro-Biden. "Este o situaţie foarte dureroasă pentru mine", a declarat ea în 2018. "Îmi iubesc tatăl, este unul genial, dar nu suntem de acord în privinţa alegerilor. Nu vorbim despre asta. Nu merită să ne certăm". 

Politica a stârnit neînţelegeri şi între membrii grupului Beach Boys. Mike Love, primul solist al formaţiei care deţine drepturile pentru a da concerte sub numele Beach Boys, a decis să strângă fonduri pentru Trump. Acest lucru a provocat furia lui Brian Wilson şi Al Jardine. 

Mai mult de 50 de milioane de americani au votat deja anticipat - 35 de milioane prin corespondenţă şi peste 15 milioane în persoană - potrivit unui bilanţ publicat vineri de US Elections Project. 
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus