Stiri de ultima ora

FOTO Achille a cucerit Sanremo. Cum a devenit festivalul o scenă pentru mesaje antimafia sau pro comunitatea gay

FOTO Achille a cucerit Sanremo. Cum a devenit festivalul o scenă pentru mesaje antimafia sau pro comunitatea gay
Monden
Se numeşte Achille, dar nu l-au „tentat“ eroii greci, iar alter ego-urile lui sunt regina Elisabeta I şi David Bowie. Spune că e e heterosexual, gay sau gender fluid, după caz. A făcut senzaţie anul acesta la Festivalul Sanremo şi, chiar dacă trofeul a ajuns la alt artist, el este considerat marele câştigător. Cum a devenit Sanremo, în ultimii ani, mai mult o o scenă pentru mesaje puternice decât pentru muzică?

În apariţiile sale în travesti pe scena festivalului a fost costumat, rând pe rând, în regina Elisabetta I, David Bowie şi marchiza Casati Stampa (o nobilă italiană cunoscută pentru ţinutele sale extravagante).

Tânărul de 30 de ani se numeşte, de fapt, Lauro de Marinis, iar numele de scenă este o combinaţie între numele său real, Lauro, şi Achille Lauro, un vas de croazieră italian, deturnat de terorişti palestinieni în 1985.

Întrebat dacă este heterosexual, gay sau gender-fluid (senzaţia că nu ai un gen bine definit – n.r.), Achile a răspuns: „Depinde de la caz la caz, depinde de circumstanţe. De fapt, refuz stereotipurile sexuale“.

În afară de travestiurile spectaculoase, Achile a mai creat un moment controversat pe scenă, când l-a sărutat pe chitaristul său, Boss Doms (despre care presa italiană a scris că ar fi chiar iubitul artistului).

Aceasta nu este prima piesă care creează controverse la Sanremo. În anii trecuţi, cântece care vorbeau despre mafie şi homosexualitate au născut discuţii aprinse. 
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus