Stiri de ultima ora

Evenimentul lunii octombrie: „100 pentru România“

Evenimentul lunii octombrie: „100 pentru România“
Monden
Proiectul este organizat de Asociaţia Cultural – Artistică Hara, finanţat de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, şi cuprinde patru evenimente, primul având deja loc la Sibiu (12 septembrie), urmând şi Cluj-Napoca şi Chişinău. 100 de voci şi instrumente diferite vor cânta şi simţi în acelaşi timp aceeaşi emoţie, într-un eveniment de 100 de minute de muzică legendară. Pentru o Romanie mai bună. Diferiţi, dar ÎMPREUNĂ.

Cele mai cunoscute şi îndragite piese din istoria muzicii romaneşti din trecut şi până astăzi vor fi aduse în faţa publicului de la ParkLake Shopping Center, de către Florin Grigoraş, Cornel Ilie, Mircea Baniciu, Dan Bittman, Cristi Minculescu, Paul Ciuci, Adrian Despot, Stefan Boldijar, Adrian Despot, Roman Iagupov şi Flavius Buzilă. Evenimentul este un tribut unic adus muzicii şi culturii româneşti; piese care au impactat societatea românească şi românii de pretutindeni şi au bucurat şi inspirat generaţii întregi şi încă o mai fac şi astăzi.

“Centenarul n-ar trebui să fie doar prilej pentru vorbe frumoase, ci mai ales o ocazie pentru fapte care să inspire. Unirea nu înseamnă doar teritorii, ci mai ales <>, cum spuneau înaintaşii. A fi uniţi nu înseamnă a fi toţi la fel, ci a avea un ţel comun, acela de a nu fi doar români, ci români mai buni. Care contribuie, inspiră şi dau mai departe. Pentru acesta am creat proiectul <<100 pentru România >>.

Pentru ca muzică deschide minţi şi atinge inimi. Pentru că muzica uneşte acolo unde orice altceva pare sa dezbine.” – a declarant Flavius Buzilă, managerul proiectului “100 pentru România”.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus