Stiri de ultima ora

Din culisele „summitului Megxit“: de ce nu i s-a permis ducesei Meghan să participe la discuţii

Din culisele „summitului Megxit“: de ce nu i s-a permis ducesei Meghan să participe la discuţii
Monden
Prinţul Harry a avut o întâlnire „între patru ochi“ cu regina Elisabeta înainte de „summitul“ convocat de suverana Marii Britanii, iar ducesa Meghan nu a participat la discuţii din motive de securitate, scrie presa britanică.

Prinţul Harry a ajuns cu două ore mai devreme la întâlnirea de urgenţă convocată de regina Elisabeta pentru a avea parte de o discuţie „între patru ochi“ cu bunica sa.

Potrivit Daily Mail , prinţul Harry şi-a dorit să-i prezinte suveranei „propria versiune“ a poveştii înainte de „discuţia calmă“ cu ceilalţi membri ai familiei regale britanice.

Potrivit oficialilor Palatului Buckingham, ideea a fost refuzată, deoarece nu puteau fi siguri că „nu ascultă şi o altă persoană conversaţia“ sau că apelul nu va fi interceptat.

„A fost o discuţie confidenţială a familiei regale, nu o conferinţă online“, a declarat o sursă, potrivit tabloidului britanic. 

După ce Harry şi regina au vorbit în privat, a început „summitul“ la care au participat prinţul Charles şi prinţul William.

către joburile part-time din sânul familiei regale britanice.

Regina a acceptat ca Harry şi Meghan să-şi împartă timpul între Marea Britanie şi Canada, însă a precizat că „aspectele mai complexe“ vor fi rezolvate în următoarele zile, notează 

CNN . 

Într-un comunicat dat publicităţii la finalul discuţiilor, regina a mărturisit că ar fi preferat ca nepotul şi soţia lui să rămână în sânul familiei, însă înţelege şi respectă dorinţa lor de a duce o viaţă mai independentă.

De asemenea, chestiunile financiare urmează să fie lămurite zilele următoare, a mai transmis Suverana. Încă nu s-a stabilit dacă prinţul Harry va primi în continuare bani de la tatăl său, Prinţul Charles, însă, „cheltuielile familiei Sussex vor fi monitorizate“.

Potrivit unei surse din interiorul Palatului, prinţul Harry ar fi fost avertizat că „nu dispune totuşi de resurse financiare nelimitate“.

La finalul discuţiilor, cei doi fraţi au plecat separat, mai notează tabloidul britanic. Întâlnirea a venit într-o zi zbuciumată pentru regalităţi. Cu puţin timp înainte,  prin care dezminţeau o informaţie apărută în presa britanică. 

Amintim că  prinţul Harry şi soţia sa, ducesa Meghan, au anunţat pe 8 ianuarie că renunţă la rangul de membri seniori  ai familiei regale britanice pentru a-şi câştiga independenţa financiară. Mai exact, acest lucru înseamnă că nu vor mai primi indemnizaţie de la bugetul statului şi, prin urmare, nu vor mai fi obligaţi să îndeplinească îndatoriri regale. , însă au subliniat că vor continua să o susţină „pe deplin“ pe regina Elisabeta. Nu este însă clar dacă vor mai primi susţinere financiară din partea prinţului Charles, care anual dă câte 2 milioane de dolari fiecăruia dintre fiii săi. 
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus