Stiri de ultima ora

David Bowie a fost incinerat la New York

David Bowie a fost incinerat la New York
Monden
Cântăreţul britanic David Bowie a fost incinerat la New York, în cadrul unei ceremonii discrete, la care nu au participat nici familia, nici prietenii apropiaţi ai artistului, potrivit mai multor surse citate de presa internaţională, informează bbc.com.

Incinerarea artistului britanic a avut loc la scurt timp după decesul acestuia, evitând astfel o ceremonie funerară tradiţională, din dorinţa lui David Bowie, care a ţinut întotdeauna extrem de mult la caracterul intim al vieţii private.

Respectând ultimele dorinţe ale cântăreţului, nici familia, nici prietenii apropiaţi ai starului britanic nu au fost prezenţi la ceremonie, precizează tabloidul Daily Mail.

Agentul de presă al cântăreţului a declarat pentru BBC că nu poate "nici să confirme, nici să infirme" aceste informaţii.

Legendarul muzician britanic David Bowie a murit, duminică, la vârsta de 69 de ani, după o luptă de 18 luni cu cancerul.

Pe 8 ianuarie, chiar în ziua în care a împlinit vârsta de 69 de ani, David Bowie a lansat ultimul său album de studio, intitulat "Blackstar".

Noul disc conţine versuri revelatoare, precum "Look up here, I m in heaven" ("Priveşte în sus, sunt în rai"), iar producătorul albumului, Tony Visconti, spune că starul britanic a compus şi înregistrat în versiuni demo alte cinci piese, în ultimele săptămâni de viaţă.

Într-un interviu acordat revistei Rolling Stone, Tony Visconti a dezvăluit faptul că David Bowie i-a telefonat cu o săptămână înainte de a muri şi "deşi se afla în ultimul stadiu al bolii, plănuia să înregistreze o continuare a albumului «Black Star»".

"Am fost încântat", spune renumitul producător, care a colaborat cu David Bowie la alte albume de succes ale acestuia, precum "The Man Who Sold the World", "Low" şi surprinzătorul "The Next Day" din 2013, un material discografic ce a marcat revenirea artistului în topurile muzicale după o pauză de peste 10 ani.

"Am crezut, dar şi el credea, că mai avea câteva luni (de viaţă, n.r.), cel puţin. Cred că sfârşitul a fost pentru el unul foarte rapid. Nu ştiu exact, dar cred că a devenit foarte bolnav foarte repede după acel apel telefonic", a adăugat Tony Visconti.

Tony Visconti va fi unul dintre muzicienii care vor susţine un număr muzical în cadrul unui concert special ce va fi organizat în memoria lui David Bowie, în luna martie, la Carnegie Hall din New York.

Conceput iniţial sub forma unui show-tribut în memoria lui David Bowie, cu artişti precum Cyndi Lauper şi The Roots care vor urca pe scenă, evenimentul a suferit o modificare conceptuală în ultimele zile şi se va transforma, pentru a oferi fanilor posibilitatea de a-şi lua rămas bun de la artistul britanic.

Un tribut special va fi adus legendarului cântăreţ britanic şi la ediţia din acest an a galei Brit Awards.

Potrivit estimărilor specialiştilor, "Blackstar" este pe cale să devină primul album al lui David Bowie care va ajunge pe primul loc în topul din Statele Unite, întrucât vânzările acestui material discografic au cunoscut o creştere explozivă începând de luni, ziua în care decesul starului britanic a fost confirmat.

"Blackstar", lăudat de criticii de specialitate, se îndreaptă spre primul loc şi din topul britanic, iar alte 13 albume din discografia lui David Bowie au mari şanse de a intra în Top 100.

Potrivit presei internaţionale, noul material discografic - care include şapte piese şi este disponibil pe CD şi pe vinil - i-a impresionat pe criticii din industria muzicală şi a reflectat pe deplin dorinţa artistului britanic de a explora noi tendinţe muzicale.

Înainte de lansarea "Blackstar", cel mai recent album al starului britanic a fost "The Next Day", un material discografic lansat de legendarul artist britanic după o pauză de 10 ani şi care a ajuns în magazine în 2013.

Ultimul concert live susţinut de David Bowie a avut loc la New York, cu ocazia unui eveniment de caritate, în 2006.

Într-un sondaj realizat în anul 2002, de BBC, David Bowie s-a clasat pe poziţia a 29-a în clasamentul celor mai mari 100 de artişti britanici din lume. În 2004, revista Rolling Stone l-a clasat pe Bowie pe locul al 39-lea în topul celor mai buni 100 de artişti rock din toate timpurile.
www.gandul.info

Articole similare :
comments powered by Disqus