Stiri de ultima ora

Cum trebuie să vorbească un politician pentru a fi considerat carismatic. STUDIU

Cum trebuie să vorbească un politician pentru a fi considerat carismatic. STUDIU
Monden
Cercetătorii au descoperit că unii oameni au capacitatea înnăscută de a-şi modifica frecvenţa vocală pentru a conferi glasului calităţi ce atrag auditoriul, potrivit unui studiu realizat în Statele Unite, informează bbc.com.

Oamenii de ştiinţă spun că au descoperit ce face o voce să fie carismatică, unii oameni având abilitatea înnăscută de a-şi manipula frecvenţa vocii pentru a-i îmbogăţi calităţile, potrivit unui studiu realizat de cercetători americani.

Aceşti oameni pot folosi diferite tehnici vocale pentru a profita de acest lucru. Studiul a arătat, de asemenea, că liderii politici cu voci grave sunt percepuţi ca fiind mai dominanţi şi atrăgători.

De asemenea, cei cu o voce înaltă sunt văzuţi ca supuşi şi binevoitori.

Abilitatea de a controla frecvenţa vocii este înnăscută şi depinde de mărimea laringelui fiecărei persoane. Un laringe mare, cu coarde vocale lungi, va produce o voce gravă.

Potrivit lui Rosario Signorello, de la Universitatea California din Los Angeles (UCLA), liderii au capacitatea de a-şi modifica vocea pentru a fi văzuţi drept figuri dominante.

"Caracteristicile interne ale unui lider dinamic şi carismatic sunt întodeauna percepute prin intermediul vocii. Liderii folosesc o voce carismatică pentru a induce o stare emoţională celor care îi ascultă", a declarat Signorello pentru BBC.

O trăsătură obişnuită a unui lider carismatic este abilitatea de a manipula calitatea vocii pentru a conferi personalităţii sale diferite tipuri de carismă. În discursurile politice, acest lucru poate fi util în a convinge publicul.

Oratorii percepuţi drept carismatici adaugă diferite inflexiuni, asprime şi alte caracteristici personalităţii prin voce, pentru a atinge aşteptările auditoriului.
www.gandul.info

Articole similare :
comments powered by Disqus