Stiri de ultima ora

Cu o majoritate confortabilă, americanii sunt de acord cu legalizarea consumului de marijuana

Cu o majoritate confortabilă, americanii sunt de acord cu legalizarea consumului de marijuana
Monden
Cu o majoritate confortabilă, de 60%, americanii sunt de acord cu legalizarea consumului de marijuana, conform unui sondaj realizat recent de Gallup, transmite sâmbătă Xinhua.

Aceasta este cel mai mare procent obținut în ultimii 47 de ani de Gallup în sondajele pe această temă. Primul astfel de sondaj a fost realizat în 1969, pe când doar 12% dintre americani erau de acord cu legalizarea consumului de marijuana.

În prezent, marijuana poate fi consumată legal în patru state americane, Alaska, Colorado, Oregon și Washington D.C.. Alte cinci state, California, Arizona, Massachusetts, Maine și Nevada, se vor pronunța prin vot popular, în noiembrie, cu privire la legalizarea acestui drog recreativ.

Susținerea americanilor pentru legalizarea consumului de marijuana a început să crească din a doua parte a anilor 70, când 28% dintre cei intervievați se declarau de acord cu o astfel de măsură. După o ușoară scădere a procentului în anii 80, suportul pentru legalizarea acestui drog s-a stabilizat în jurul valorii de 25% în anii 90 și a ajuns la 31% în primii ani ai secolului XXI.

Susținerea pentru legalizarea consumului recreațional de marijuana a devenit majoritară pentru prima oară în 2013, când Washington DC și Colorado au devenit primele state care au adoptat această măsură.

Dacă California va adopta în acest an legea privind consumul recreațional de marijuana, mai multe state americane ar putea să-i urmeze rapid exemplul, conform Gallup.
www.agerpres.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus