Stiri de ultima ora

Cristian Popescu Piedone, despre acuzaţiile care i se aduc în dosarul Colectiv. „Nu pot să-mi asum” | Romania Libera

Cristian Popescu Piedone, despre acuzaţiile care i se aduc în dosarul Colectiv. „Nu pot să-mi asum” | Romania Libera
Monden
Cristian Popescu Piedone, despre acuzaţiile care i se aduc în dosarul Colectiv. „Nu pot să-mi asum”

Invitat marți seara în emisiunea „40 de întrebări”, prezentată de Denise Rifai la Kanal D, Cristian Popescu Piedone a vorbit despre acuzațiile care îl privesc în dosarul Colectiv.

07.04.2021 - 13:06

Actualul primar al sectorului 5 din București a fost condamnat în dosarul Colectiv la 8 ani și 6 luni de închisoare. Cu toate acestea, decizia nu este încă definitivă.

Piedone a dorit să relateze ce s-a întâmplat în cazul lui în fața judecătorilor atunci când a fost prezent la judecată:

„Domnule judecător, dacă copiii mei, în acea noapte, s-ar fi aflat în clubul Colectiv şi s-ar fi întâmplat acea nenorocire şi copiii mei erau morţi”.

Primarul mărturisește că la rândul lui știe cât de greu este să pierzi pe cineva drag, însă nu se consideră vinovat de incendiul de la Colectiv din noaptea de 30 octombrie 2015.

„Nu pot să-mi asum ceea ce nu-mi aparţine mie. Vreau ca adevărul să iasă la suprafaţă. Dacă eu m-aş fi simţit vinovat, aveam puterea să recunosc că am greşit (...) Oameni buni, aţi găsit adevăratul vinovat în mine?” Întrebat dacă este pregătit pentru o sentinţă definitivă care l-ar trimite în spatele gratiilor, Piedone a răspuns că „nu ştiu ce să vă spun direct. A fi pregătit pentru o nedreptate…şi Mântuitorul a fost răstignit. Nu mă asimilez lui. Nu cer decât o dreptate şi un adevăr. Dacă se consideră că sunt vinovat, aş vrea să iau toate păcatele lumii asupra mea. Tot Piedone să fie vinovat de incendiile din ţară. Să vină toate la mine… Oameni buni, dacă eram vinovat, mergeam singur de nebun. Nu fug, nu mă duc în Madagascar. Dacă se face dreptate, eu nu am ce căuta în închisoare.”
RomaniaLibera.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus