Stiri de ultima ora

Cine sunt finaliştii de la Cerbul de Aur 2019 şi lista pieselor în limba română din care concurenţii au de ales câte una

Cine sunt finaliştii de la Cerbul de Aur 2019 şi lista pieselor în limba română din care concurenţii au de ales câte una
Monden
Televiziunea Română a dezvăluit numele celor zece artişti care vor concura în cadrul Festivalului Internaţional Cerbul de Aur 2019, care se va desfăşura în perioada 22-24 august în Braşov. De asemenea, TVR a făcut publică şi lista pieselor româneşti din care concurenţii îşi vor alege câte una pe care o vor interpreta pe scena din Piaţa Sfatului.

12 artişti din zece ţări intră în competiţia pentru premiile puse în joc, în valoare totală de 55 de mii de euro, puse în joc la cea de-a 19-a edişie a Festivalului Cerbul de Aur 2019. 

Tamara (Georgia), Ralfs Eilands (Letonia), Veronica Liberati (Italia), Florin Răduţă (România), Anna Odobescu (Moldova), Alfie Arcuri (Australia), Renate (România), Cynthia Verazie (Cipru), Eliza G (Italia), Syuzanna Melqonyan (Armenia), Monika Marija (Lituania) şi Sara De Blue (Austria) sunt finaliştii Cerbul de Aur 2019. 

Cei 12 artişti ai concursului internaţional de interpretare au fost aleşi de juriul format din Crina Mardare, Cătălin Căţoiu, realizatorii de emisiuni radio Felix Crainicu (Radio România), Oliver Simionescu – DJ Olix (Kiss FM), Andreea Remeţan (Virgin Radio), Liana Stanciu, jurnalist TVR, şi Gabriel Scîrlet, regizor muzical TVR.

Tinerii artişti vor urca pe scena din Braşov joi şi vineri, 22-23 august, urmând ca sâmbătă, 24 august, în seara de gală, să aflăm unde va merge Marele Trofeu al celei de-a XIX-a ediţii a Festivalului Cerbul de Aur.

Pentru concurenţi urmează prima provocare: alegerea piesei din repertoriul românesc pe care o vor interpreta pe scena de la Braşov, din lista pusă la dispoziţie de organizatori.

Continuând o tradiţie de peste jumătate de secol, concurenţii vor interpreta, alături de o piesă din repertoriul propriu, şi o melodie românească. Anul acesta, cei 12 finalişti ai concursului vor alege dintr-o selecţie de piese care au făcut istorie în muzica românească în ultima jumătate de veac, de la Angela Similea şi Mirabela Dauer la Delia şi Smiley:  

1. „Domnişoară, nu pleca“ (Ionel Tudor) - Gabriel Cotabiţă 
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus