Stiri de ultima ora

Cine este doctor Oz

Doctorul Oz, devenit celebru în America și în toată lumea, este cel mai apreciat doctor la ora actuală, datorită diverselor probleme pe care le pune în discuție și cărora le găsește leacuri adunate din toate tradițiile lumii. 

Cunoscutul doctor Oz este o celebritate în chirurgia cardiacă, ce a devenit faimos după ce a apărut în show-ul lui Oprah Winfrey. Acum cei doi colaborează într-un nou proiect, The Dr. Oz Show, un show extrem de vizionat și iubit de americani.

Doctor Oz – scurt istoric

Născut pe 11 iunie 1960 în Cleveland, Ohio, Statele Unite ale Americii, Mehmet Cengiz Oz a adus medicina complementară în fața publicului prin show-uri televizate, ca gazdă radio sau prin scoaterea unor publicații. Primul lui show televizat, Second Opinion with Dr. Oz, a durat doar un sezon, făcându-se super cunoscut abia în show-ul lui Oprah Winfrey. După această apariție de succes, Oz este gazda propriului show de sănătate, The Dr. Oz Show. 

La vârsta de 7 ani, Oz decide să devină medic, văzând cum tatăl său aduce speranță în sufletele pacienților săi, tatăl său fiind chirurg al Centrului Medical Wilmington. După ce a terminat facultatea la cunoscuta Universitate Harvard, Oz a obținut un MBA (Master of Business Administration) în cadrul Școlii Wharton și un MD (Medicinae Baccalaureus) în cadrul Universității din Pennsylvania, Școala de Medicină. 

Oz și-a demonstrat faptul că poate fi un chirurg de excepție și a devenit unul dintre cei mai buni specialiști în transplantul de inimă. Ceea ce l-a determinat pe Oz să facă mai mult pentru oameni a fost cazul unui pacient a cărui familie a refuzat o transfuzie de sânge din motive religioase. De aici a pornit dorința de a căuta practici alternative la tratamentele existente deja și le-a combinat cu succes într-un show pentru întreaga lume.

Doctor Oz – începuturile celebrității

În 1994 Oz a înființat Institutul de Cardiologie și Medicină Complementară a Spitalului Presbitarian din New York, pe care îl conduce și este vice-președinte și profesor la catedra de Chirurgie a Universității Columbia. Împreună cu soția sa, Lisa, a scris și publicat în 1998 cartea Healing from the Heart: A leading Surgeon Combines Eastern and Weastern Traditions to Create the Medicine of the Future. Iar în 2003, Oz și soția sa au creat show-ul Second Opinion with Dr. Oz și au avut printre invitați pe Charlie Sheen, Patti LaBelle, Quincy Jones și Oprah Winfrey. De aici a început, practic, expunerea sa ca persoană publică.

După ce a avut-o pe regina talk show-ului american, Oprah Winfrey, în emisiunea sa, Oz a dezvoltat o relație de muncă excepțională cu aceasta. Iar Oprah a început să îl cheme regulat pe Oz în cadrul seriei de emisiuni televizate The Oprah Winfrey Show și în cadrul seriei de emisiuni la radio Oprah & Friends.

Curând a devenit extrem de cunoscut în întreaga Americă, iar aparițiile din show-urile lui Oprah au fost de mare succes. De asemenea, Oz a început să publice seria de cărți YOU, care au devenit cele mai vândute în toată țara și să scrie articole într-o rubrică din revista Esquire.

The Dr. Oz Show

În 2009, în urma succesului înregistrat la emisiunile lui Oprah, aceasta s-a oferit să fie co-producătorul unei serii de emisiuni televizate, The Dr. Oz Show. Emisiunea i-a adus doctorului trei premii Emmy consecutive și se bucură și în prezent de un rating uriaș. Începând cu 2014 a lansat propria revistă pentru un stil de viață sănătos.

Cu toate că multe dintre produsele pe care doctorul Oz le prezintă în emisiunea sa nu au dovada științifică a cercetării efectelor lor, foarte mulți oameni cumpără produsele pe care Oz le consideră benefice pentru organism. El a declarat că “show-ul meu este despre speranță și vreau ca oamenii să realizeze că există mai multe căi pentru a-și regândi viitorul”, conform CBS News. 

De asemenea a declarat că ar trebui să se facă mult mai multe cercetări și studii pe suplimentele de pe piață care se consideră a fi excelente pentru sănătate, dar care în realitate nu se știe cât sunt de sigure. El recomandă produse naturale, plante, ceaiuri, care au fost folosite cu încredere de predecesorii noștri.

Doctorul Oz este el însuși un exemplu demn de urmat, fiind un soț care își iubește soția și un tată fericit, are 4 copii, dintre care ultima fiică, Daphne a început să calce pe urmele lui ca gazdă de televiziune și scriitoare. Revista Esquire l-a pus pe doctorul Oz pe locul 75 în topul celor mai influente persoane ale secolului 21, iar revista Time l-a clasat pe locul 44 în topul celor mai influenți oameni de știință în 2008.
OkMagazine.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus