Stiri de ultima ora

Cine a fost soacra Reginei Elisabeta? Prinţesa convertită în călugăriţă fuma şi juca canastă

Cine a fost soacra Reginei Elisabeta? Prinţesa convertită în călugăriţă fuma şi juca canastă
Monden
Membră a familiei regale greceşti, Alice a fost mama Prinţului Philip şi o femeie care a renunţat la rochiile de bal pentru straiele bisericeşti. Cine-a mai văzut o călugăriţă care să fumeze şi să joace canasta?

Chiar dacă pare greu de crezut, o astfel de maică excentrică a existat, cândva, în Grecia, una căreia Prinţul Philip al Angliei îi spunea „mamă“. Destinul soacrei Reginei Elisabeta este deopotrivă tragic şi eroic, căci vorbim despre o prinţesă născută surdă, care a supravieţuit celor două războaie mondiale, s-a luptat cu o boală psihică şi a înfiinţat un ordin monahal într-o Grecie care abolise monarhia.

Strănepoată a legendarei Regine Victoria, mama Ducelui de Edinburgh, Prinţesa Alice de Battenberg, s-a născut în anul 1885 la Castelul Windsor, copila venind pe lume surdă. Originea acesteia şi legătura ei de rudenie cu Regina Victoria îi fac pe soţii de mai târziu, Regina Elisabeta şi Prinţul Philip, verişori de gradul trei. Părinţii acesteia erau Prinţesa Victoria de Hesse şi a Rinului şi Prinţul Louis de Battenberg.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus