Stiri de ultima ora

Ce şanse are Ester Peony să câştige Eurovision 2019, potrivit pariorilor

Ce şanse are Ester Peony să câştige Eurovision 2019, potrivit pariorilor
Monden
Reprezentanta României la Eurovision 2019 are şanse infime de a înscrie o victorie la această ediţie, potrivit pariorilor, care deja şi-au ales câştigătorul.

Deşiau fost în general pozitive, Ester Peony, care ne va reprezenta cu piesa „On a Sunday“, este cotată cu sub 1% şanse de a câştiga finala Eurovision 2019, alături de alte 27 de state. Potrivit datelor furnizate de casele de pariuri online, centralizate de site-ul eurovisionworld.com , reprezentanta României ocupă locul 31 din 41 în topul ţărilor cu şanse la trofeu. 

Marele favorit la câştigarea Eurovision 2019 este candidatul Olandei, Duncan Laurence, a cărui piesă „Arcade“ este cotată cu 22% şanse. Podiumul este completat de Suedia, cu 15% şanse, reprezentată de John Lundvik, cu „Too Late for Love“, şi de Franţa, cu o probabilitate de câştig de 11%, cu Bilal Hassani („Roi“). 

Topul caselor de pariuri va suferi însă modificări după ce vor fi aleşi finaliştii Eurovision 2019, în cele două semifinale ce au loc pe 14 şi 16 mai, câştigătorul urmând a fi dezvăluit pe 18 mai. Totuşi, pariorii au avut de multe ori dreptate în privinţa numelui învingătorului, iar anul trecut au dat-o drept câştigătoare pe israelianca Netta cu două luni înainte de începerea competiţiei. 

Eurovision 2019 se desfăşoară la Tel Aviv, în Israel, iar reprezentanta României va urca pe scenă de pe poziţia a şasea în a doua semifinală a competiţiei, pe 16 mai. Ester Peony va lupta pentru un loc în finală cu reprezentanţi din Elveţia, Suedia, Irlanda, Austria, Moldova, Letonia, Danemarca, Armenia, Albania, Azerbaidjan, Macedonia, Norvegia, Rusia, Olanda, Croaţia, Lituania, Malta.

În prima semifinală, care va avea loc pe 14 mai, vor concura Slovenia, Belarus, Cehia, Muntenegru, Cipru, Serbia, Finlanda, Polonia, Ungaria, Estonia, Portugalia, San Marino, Islanda, Georgia, Australia, Belgia, Ucraina, Grecia.

Ţările din grupul celor cinci mari plătitoare (big five) - Franţa, Germania, Spania, Marea Britanie şi Italia - sunt calificate direct în finala Eurovision 2019, alături de gazdă, anul acesta, Israel.

Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem - Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi - Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu - Atena, 2006).
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus