Stiri de ultima ora

Câţi bani au alocat TVR şi Ministerul Culturii pentru Cerbul de Aur. Doina Gradea: „Va fi o ediţie spectaculoasă“

Câţi bani au alocat TVR şi Ministerul Culturii pentru Cerbul de Aur. Doina Gradea: „Va fi o ediţie spectaculoasă“
Monden
Cea de-a 19-a ediţie a Festivalului Cerbul de Aur, care va începe joi la Braşov, dispune de un buget de peste un milion de euro alocat de Televiziunea Română şi de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale.

Aproximativ 5,9 milioane de lei (circa 1,3 milioane de euro) din bugetul Societăţii Române de Televiziune pe 2019 au fost alocaţi pentru Cerbul de Aur 2019, potrivit unui răspuns oferit de TVR la solicitarea News.ro . În plus, Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale a alocat suma de 110.000 de euro pentru această ediţie. Anul trecut, Ministerul Culturii a dat un milion de euro pentru eveniment. 

Doina Gradea, preşedintele-director general al TVR, a promis o ediţie spectaculoasă. 

Cea de-a 19-a ediţie a Festivalului Internaţional Cerbul de Aur va avea loc în perioada 22-25 august, în Piaţa Sfatului din Braşov. Doisprezece solişti din zece ţări vor concura pentru premii în valoare totală de 55.000 de euro, iar artişti precum Ronan Keating, Emeli Sandé, Irina Rimes, Ştefan Bănică Jr., Zoli Toth şi Corina Chiriac vor susţine recitaluri. 

De asemenea, va exista o seară specială de folclor şi tradiţii româneşti, unde o mare pondere o va avea muzica lăutărească, iar pe scenă vor urca, printre alţii, Gabi Luncă, Irina Loghin, Benone Sinulescu, Nicolae Furdui Iancu şi Daniela Condurache. Loredana şi trupa Agurida vor cânta alături de orchestra Lăutarii, condusă de maestrul Nicolae Botgros. 
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus