Stiri de ultima ora

Catherine Deneuve a suferit un AVC, însă medicii au crezut iniţial că actriţa joacă teatru

Catherine Deneuve a suferit un AVC, însă medicii au crezut iniţial că actriţa joacă teatru
Monden
Catherine Deneuve, în vârstă de 76 de ani, a suferit un accident vascular cerebral chiar în timp ce se afla într-un spital, însă medicii au crezut iniţial că actriţa franceză joacă un rol, având în vedere că filma o scenă la acel moment.

Catherine Deneuve filma o scenă pentru lungmetrajul „De Son Vivant“, regizat de Emmanuelle Bercot, la spitalul din Gonesse în momentul în care a suferit un accident vascular ischemic, potrivit Le Parisien, citat de Mediafax .

Iniţial, cadrele medicale nu s-au alarmat, crezând că actriţa simulează faptul că se simte rău ca parte a rolului. „Erau în timpul filmărilor, deci am crezut că joacă o scenă“, a precizat o sursă din spital. 

După ce presa franceză a anunţat pe 7 noiembrie că starea actriţei este gravă, familia a venit cu precizări: „A fost un accident vascular cerebral ischemic foarte limitat şi, prin urmare, reversibil. Din fericire, ea nu are niciun deficit motor şi trebuie, desigur, să-şi ia ceva timp liber pentru odihnă“.

O sursă apropiată vedetei a precizat şi că ea suferă de „oboseală“ din cauza programului extrem de încărcat. 

O legendă a cinematografiei franceze,  Catherine Deneuve a fost supranumită „Fecioara de Gheaţă“ datorită frumuseţii sale şi a atitudinii detaşate.

Născută pe 22 octombrie 1943, la Paris, Catherine Deneuve a debutat în „Les Collégiennes“, în 1957. A obţinut consacrarea internaţională cu rolul din filmul „Umbrelele din Cherbourg/ Les parapluies de Cherbourg“ (1964), regizat de Jacques Demy. A primit o nominalizare la Oscar pentru interpretarea din „Indochine“ (1992), un Urs de Argint la Berlin pentru realizări deosebite („8 Femmes“, 2002) şi un trofeu Palme d’Or onorific.

În 2016, a devenit prima femeie recompensată cu premiul Lumière, supranumit de presa franceză „Nobelul pentru film“.

Cel mai recent, ea a jucat în lungmetrajul „La vérité“ (2019) al japonezului Hirokazu Kore-eda, alături de Juliette Binoche şi Ethan Hawke.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus