Stiri de ultima ora

Câştigătorii American Music Awards 2019: cine e artistul care a doborât recordul lui Michael Jackson

Câştigătorii American Music Awards 2019: cine e artistul care a doborât recordul lui Michael Jackson
Monden
Taylor Swift a dominat gala American Music Awards (AMA), ce a avut loc duminică, 24 noiembrie, în Los Angeles. Vedeta pop a plecat acasă cu şase trofee, printre care cel pentru Artistul deceniului.

Taylor Swift este marea câştigătoare a galei American Music Awards 2019 şi a reuşit să-l surclaseze pe Michael Jackson, care deţinea recordul de trofee obţinute la AMA, respectiv 24. Cântăreaţa în vârstă de 29 de ani are 29 de trofee.  

Ea a fost desemnată şi Artistul deceniului, o distincţie anunţată înaintea ceremoniei, dar şi câştigătoarea celui mai important premiu al serii - Artistul anului. La această categorie, Swift a concurat cu Drake, Ariana Grande, Halsey şi Post Malone, potrivit People. 

„Orice artist sau oricine din această încăpere îşi doreşte să creeze ceva durabil. Indiferent care ar fi domeniul. Acesta este un premiu care celebrează un deceniu de muncă grea, şi artă, şi distracţie, şi amintiri, iar tot ceea ce contează pentru mine sunt amintirile pe care le am cu voi, fanii, de-a lungul anilor. Ne-am distrat. Am avut parte de experienţe extraordinare împreună. Fie ca ele să continue. Vă mulţumesc că sunteţi motivul pentru care eu sunt pe această scenă din prima zi a carierei mele până în seara aceasta“, a declarat Taylor Swift.

Billie Eilish a plecat acasă cu două premii: Cel mai bun artist debutant şi Cel mai bun artist rock alternativ. Adolescenta de 17 ani, vizibil emoţionată, le-a mulţumit fanilor săi şi familiei.

„Le mulţumesc celor de la AMA că s-au gândit la mine, mulţumesc echipei mele, echipei mele creative, care-mi permite să fac ce vreau aproape tot timpul. Mulţumesc fanilor, pentru că ei sunt singurul motiv pentru care sunt în viaţă. Le mulţumesc lui Chelsea, Michelle, Laura, Danny, Justin, Brandon, casei de discuri, fratelui meu, care este cel mai bun prieten al meu, mamei mele... nu ştiu unde s-a dus tata. Vă mulţumesc tuturor, am crescut urmărindu-vă. Vă iubesc, vă iubesc, vă iubesc“, a declarat Billie Eilish.

Rapperul american Post Malone, care a condus lista nominalizărilor la ediţia de anul acesta la şapte categorii, a obţinut premiul pentru Cel mai bun album hip-hop („Hollywood s Bleeding“).

Artista pop Halsey a câştigat categoria Cea mai bună melodie pop/rock („Without Me“), iar Carrie Underwood a obţinut două trofee, la categoria Cel mai bun album country („Cry Pretty“) şi Cea mai bună artistă country.

La categoria Colaborarea anului au fost premiaţi Shawn Mendes şi Camila Cabello („Senorita“), iar trofeul pentru Turneul anului a ajuns la BTS.

Evenimentul s-a desfăşurat pe 24 noiembrie, la Microsoft Theater din Los Angeles şi a fost prezentat de cântăreaţa americană Ciara.

Nominalizările AMA sunt bazate pe apariţiile în Billboard, streaming, albume, vânzări digitale de single-uri, difuzări pe radio, prezenţa pe reţelele de socializare şi turnee. Câştigătorii sunt aleşi exclusiv de către fani.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus