Stiri de ultima ora

Azi este ziua Angelei Gheorghiu. Frumoasa soprană împlinește 55 de ani |

Azi este ziua Angelei Gheorghiu. Frumoasa soprană împlinește 55 de ani |
Monden
Soprana Angela Gheorghiu nu mai are nevoie de nicio przentare. De-a lungul carierei sale în muzică, artista a strălucit pe scenele din România și din întreaga lume. Prezentă în saăli de operă și concerte din New York, Londra, Paris, Berlin, Tokyo, Veneția sau Los Angeles, românca a încântat sute de mii de fani de-a lungul anilor.

La scurt timp, vocea unică, dar și prezența scenică aveau să o transforme într-unul dintre cele mai mare talente ale scenei internaționale.

Angela Gheorghiu a debutat pe scena internațională la 27 de ani

În 1992, frumoasa soprană și-a făcut debutul internațional, în „Boema” de Puccini, la Royal Opera House. În același an, talentul Angelei Gheorghiu a debutat și la Metropolitan Opera din New York, dar și la Opera de Stat din Viena.

În 1994, la Royal Opera House din Londra, Angela Gheorghiu a cântat pentru prima dată „Traviata”, iar de atunci a încântat în mod constant inimile spectatorilor în orașe precum: New York, Londra, Paris, Salzburg, Berlin, Tokyo, Roma, Seul, Veneţia, Atena, Monte Carlo, Chicago, Philadelphia, Sao Paolo, Los Angeles, Lisabona, Valencia, Palermo, Balbeck, Amsterdam, Kuala Lumpur, Zürich, Viena, Salzburg, Madrid, Barcelona, Valencia, Praga, Montreal, Toronto, Moscova, Taipei, San Juan, Ljubljana, Shanghai.

Drama neștiută a sopranei

Deși s-a bucurat de o carieră fulminantă și a strălucit pe marile scene ale lumii, soprana Angela Gheorghiu a trecut printr-o adevărată drama, în momentul în care sora ei a decedat. Artista a povestit în trecut că decesul surorii ei i-a adus foarte multă durere, iar în multe seri a adormit plângând.

Imediat după nefericitul eveniment, artista a fost nevoită să plece în America, la Metropolitan Opera House, unde urma să înceapă o nouă producție. Deși pierderea a fost una dureroasă, ea a mărturisit că a încercat să își transpună trăirile în artă.

„După moartea surorii a trebuit să mă duc direct la Metropolitan Opera, direct să muncesc, să am o nouă producție şi să încep repetițiile. Din stările negative, stările tragice în care m-am aflat tot ce s-a legat de artă şi de lumea mea, mi-a făcut enorm de mult bine, deci m-a salvat”, a explicat Angela Gheorghiu pentru Digi24.

Frumoasa soprană a povestit că sora ei i-a fost de multe ori aliată, în clipele în care era prezentă pe scenă, iar emoțiile erau din ce în ce mai mari:
www.b1.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus