Stiri de ultima ora

Angelina Jolie va regiza un film pe tema luptei contra traficului de fildeș

Angelina Jolie va regiza un film pe tema luptei contra traficului de fildeș
Monden
Angelina Jolie va regiza un film biografic despre paleoantropologul Richard Leakey și lupta sa contra traficului de fildeș, a anunțat casa de producție Skydance.

Foto: (c) Ren Long / XINHUA ARHIVĂ

Simt de mult timp o legătură profundă cu Africa și cultura sa , a explicat actrița într-un comunicat, citat de France Presse. Filmul se va concentra pe un om care ajunge în mijlocul unui conflict violent cu traficanții de fildeș și din care iese cu o înțelegere mai profundă a consecințelor umane și un puternic sentiment de responsabilitate față de lumea din jurul lui, spune Jolie.

Richard Leakey, 69 de ani, fost director al serviciului de conservare a faunei sălbatice din Kenya, a jucat un rol-cheie în stoparea braconajului de fildeș la sfâr?itul anilor 80, ceea ce a dus la măsuri extreme, inclusiv trimiterea de elicoptere armate în parcurile naturale.

Populațiile de elefanți și rinoceri din Kenya au reînceput să crească, după ce au fost amenințate cu dispariția, dar două decenii mai târziu, nivelul de braconaj în această țară din Africa de Est este din nou în plină recrudescență.

Angelina Jolie va fi și co-producător al filmului și va face din nou echipă cu directorul de imagine Roger Deakins, după colaborarea lor la Unbroken , film inspirat de Louis Zamperini, fost campion olimpic și veteran de război, care a murit la începutul lunii iulie la 97 ani.
www.agerpres.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus