Stiri de ultima ora

A murit cel care a compus multe din piesele lui Elvis Presley

A murit cel care a compus multe din piesele lui Elvis Presley
Monden
Compozitorul american Sid Tepper, cunoscut pentru numeroasele sale colaborări cu Elvis Presley, a murit vineri din cauze naturale la vârsta de 96 de ani, informează billboard.com.

Informaţia a fost confirmată de agentul de presă al artistului. Sid Tepper a murit în reşedinţa sa din Miami Beach, un oraş din statul american Florida, în prezenţa membrilor familiei sale.

Sid Tepper a compus 45 de cântece pentru Elvis Presley, dar a creat piese şi pentru alţi artişti renumiţi, precum Frank Sinatra, Tony Bennett, Jeff Beck, The Beatles, Perry Como, Andy Williams, Ray Charles, Louis Armstrong, Wayne Newton, Robert Goulet, Nancy Wilson şi Eartha Kitt.

Unele dintre cele mai cunoscute piese ale sale sunt "The Lady Loves Me", interpretată de Elvis Presley şi Ann Margret, "The Naughty Lady of Shady Lane", interpretată de The Ames Brothers, "Kiss of Fire", de Georgia Gibbs, "G. I. Blues", de Elvis Presley, "Red Roses For A Blue Lady", de Andy Williams, şi "Don t Come Running Back To Me", de Nancy Wilson.

Fost veteran al celui de-Al Doilea Război Mondial, Sid Tipper, născut pe 25 iunie 1918, a câştigat un BMI Award pentru piesa "Kiss of Fire" interpretată de Georgia Gibbs, vândută în peste 1 milion de copii. A câştigat şi un Country Music Award pentru versiunea piesei "Red Roses For A Blue Lady" cântată de Eddie Arnold.

În iunie 2005, soţia sa, Lilian, a murit la vârsta de 86 de ani. Cei doi au avut împreună cinci copii, şapte nepoţi şi trei strănepoţi.
www.gandul.info

Articole similare :
comments powered by Disqus