Stiri de ultima ora

Viituri devastatoare în țară. Zeci de gospodării și drumuri afectate de ape în Buzău și Bistrița-Năsăud

Viituri devastatoare în țară. Zeci de gospodării și drumuri afectate de ape în Buzău și Bistrița-Năsăud
Meteo
Viituri devastatoare în țară. Zeci de gospodării și drumuri afectate de ape în Buzău și Bistrița-Năsăud

Pericolul se menţine în zonA judeţelor Prahova şi Ialomiţa. Până la ora 15.00 e cod roşu de inundaţii pe Cricovul Sărat, iar în judetele Neamţ, Iaşi, Vaslui şi Bacău rămâne în vigoare, până diseară, un cod portocaliu de inundaţii. Vremea extremă a lovit aseară şi judeţele Bistriţa-Năsăud şi Buzău. Ploile torenţiale şi viiturile au măturat totul în cale, în mai multe localităţi din zona de munte. Zeci de gospodării au fost inundate, podeţe rupte, animale înecate şi drumuri distruse.

Viituri devastatoare

Ca după apocalipsă. Așa arată localitatea buzoiană Tronari, cea mai grav afectat de urgia de aseară. Viitura care a adus din munte grămezi de crengi și copaci a lovit ca un tăvălug și a măturat totul în cale.

Doi soți și fiul lor de 40 de ani au ieșit din casă la vuietul viiturii dar nu au mai apucat să fugă din calea apelor. Femeia și fiul său s-au âinut de copaci, iar bătrânul a fost găsit de salvatori la vale, după o oră de căutări, tinându-se de un gard. A fost scos din apă și dus la spital, iar starea lui este bună.

Apele au inundat zeci de gospodării din localitățile Tronari, Viperești și Tisau, au distrus culturile și au înecat zeci de animale.

În Viperești viitura a rupt conducta de alimentare cu apă potabilă și a afectat un drum comunal.

Traficul pe drumul național 10 Buzău-Brașov s-a desfășurat cu dificultate între localitățile Viperești și Cislău după ce o porțiune de asfalt a fost acoperită de apă și aluviuni. În comuna Tisău, au fost inundate 40 de gospodării, iar 7 sunt izolate.

Prăpăd a fost și pe valea superioră a Someșului Mare în județul Bistrița Năsăud aflat de câteva zile sub cod portocaliu și galben de inundații și vreme instabilă. DN 17 D care leagă orașele Năsăud și Sângeorz Băi a fost blocat de apă și aluviuni.

În comunele Rebrișoara și Feldru aproximativ 200 de metri de șosea au fost acoperite de apa adâncă de un metru iar traficul rutier în zonă a fost blocat.

Și traficul feroviar a fost blocat iar un tren care circula de la  Galați la Cluj Napoca a fost oprit în gara Feldru mai bine de două ore până când linia ferată a fost eliberată de aluviuni.

DN17D a fost modernizat anul trecut însă șanțurile de scurgere nu au făcut față torentului venit de pe munte. Pe alocuri drumul este distrus complet și va trebui reabilitat.
www.tvrinfo.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus