Stiri de ultima ora

Video Prima ninsoare

Video Prima ninsoare
Meteo
După o toamnă blândă care ne-a răsfățat cu soare din belșug, iarna dă semne că se apropie. Primii fulgi de nea și-au făcut deja apariția în Bucovina dar și în depresiunile din centrul țării. Acolo s-a depus un strat consistent de zăpadă.

Prima ninsoare

În Harghita, răsfăţul celei mai lungi toamne din ultimul deceniu s-a încheiat noaptea trecută când a nins la altitudini de peste o mie de metri. În doar câteva ore, peisajul ruginiu de toamnă s-a schimbat radical, iar tot ținutul s-a înveşmântat în alb.

Chiar dacă sunt mai obișnuiți cu ninsoarea decât cu vremea caldă, localnicii din Harghita Băi au aşteptat nerăbdători primii fulgi din acest sezon. Atât pentru bucuria copiilor cât şi ca un semn bun pentru deschiderea timpurie a sezonului de schi.

Mai surprinși au fost turiștii din staţiune care au dat piept cu prima ninsoare bogată din acest sezon. Pe drumurile din Harghita s-a circulat însă fără probleme după ce drumarii au intervenit cu 24 de tone de material antiderapant.

Primii fulgi au căzut și în Bucovina, în zona muntoasă a județelor Neamț și Suceava. Aici însă zăpda nu a rezistat prea mult pe carosabil pentru că drumarii au intervenit rapid.

Totuși autoritățile îi avertizeză pe șoferii care tranzitează zona să aibă mașinile echipate pentru iarnă în cazul în care ninsoarea se va înteți în orele următoare.
www.tvrinfo.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus