Stiri de ultima ora

Video Nor de praf saharian peste Romania

Video Nor de praf saharian peste Romania
Meteo
Norul de praf saharian, format în urmă cu o zi pe partea vestică și centrală a Mării Mediterane, a fost resimțit până acum în special în Franța, în Spania și în Italia. Iar la noapte ajunge și în România.

Concentrațiile scăzute care se vor înregistra la noi se explică prin faptul că în țările din vecinatatea României plouă în această perioadă.

Potrivit meteorologilor, astfel de fenomene cu nor de praf saharian au loc de obicei primăvara și toamna și extrem de rar iarna. Însă, dacă vorbim de concentrații mici atunci sănătatea oamenilor nu este pusă în pericol.

Medicii spun că au de suferit doar cei cu probleme respiratorii grave si numai in cazul unor concentrații extrem de mari. În rest, vorbim de mult praf pe mașini și de o atmosferă ușor portocalie dacă nu vor cadea precipitații.

Astfel de imagini au fost surprinse în ultimele ore în mai multe zone din vestul Europei. Fotografiile și filmulețele au strâns mii de aprecieri pe internet.

Un fenomen similar a persistat deasupra României la jumătatea lunii mai a anului trecut, când praful saharian a fost prezent pe durata a câteva zile.Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, duminică, un Cod galben de polei, valabil până luni la ora 20:00 în opt judeţe din zona Moldovei, respectiv un Cod galben de vânt puternic, ce vizează 12 judeţe din Transilvania, Oltenia şi Banat, până luni, la ora 16:00.În acelaşi timp, începând de duminică dimineaţa, la ora 10:00, şi până marţi, la ora 12:00, va fi valabilă o informare de ploi moderate cantitativ şi intensificări ale vântului, valabilă în majoritatea regiunilor.
www.tvrinfo.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus