Stiri de ultima ora

Video Iarna a răbufnit în Dobrogea

Video Iarna a răbufnit în Dobrogea
Meteo
Iarna s-a întors în Dobrogea, unde ninge viscolit de aproape 24 de ore. Vântul puternic a troienit zăpada pe şosele. Mai multe autoturisme, microbuze şi TIR-uri au rămas blocate pe Drumul Naţional 22 din judeţul Constanţa, unde vizibilitatea era aproape de zero din cauza viscolului. Până la urmă, Poliţia a închis circulaţia pe aproape toate drumurile din judeţ. Tulcea şi Constanţa sunt sub avertizare cod portocaliu până la ora 21.00.

Iarna a răbufnit în Dobrogea

Încă de dimineață, din cauza viscolului, zeci de autoturisme și microbuze de călători au rămas blocate pe DN 22, între localitățile Mihai Viteazu și Tariverde.

Disperați, șoferii au sunat la 112 și au cerut ajutor.

Pe Drumul Județean 382, o mașină care transporta produse de panificație a avut nevoie de ajutorul drumarilor pentru a scăpa din mijlocul troienelor.

Șoferii blocați în coloane au avut de așteptat ore în șir fără provizii sau combustibil suplimentar.

Drumarii au intervenit în tot județul Constanța cu pluguri și freze pentru a curăța carosabilul, dar munca a fost zădărnicită de viscol.

De la ora 15.30, toate drumurile naționale și județene din Constanța s-au închis, cu excepția DN39 și a autostrăzii A2.

Iar cetățenii au fost avertizați prin sistemul RO-ALERT să nu părăsească localitatea, în condițiile în care pentru Constanța și Tulcea meteorologii au emis avertizare cod portocaliu de viscol.

Și traficul feroviar a fost dat perturbat.

În contextul avertizărilor meteorologice, compania de Infrastructură CFR S.A. a luat decizia de a restricționa pe secția București-Constanța circulația cu locomotive electrice.

Implicit, acest lucru a generat necesitatea efectuării de modificări în programul de circulație al trenurilor de călători.

Zeci de localități au rămas fără curent electric din cauza viscolului.

Și în județul Galați drumarii au intervenit cu utilaje și materiale antiderapante pentru a face față viscolului.

Chiar dacă nu este sub avertizare meteorologică, și în județul Brașov a nins abundent, mai ales în zona montană.

La altitudini mari, este pericol de avalanșă. Pentru Munții Făgăraș, meteorologii au emis chiar cod roșu. La Bâlea Lac, stratul de zăpadă se apropie de doi metri și jumătate.
www.tvrinfo.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus