Stiri de ultima ora

Video Iarnă în jumătate din țară

Video Iarnă în jumătate din țară
Meteo
Ninsori abundente au căzut în mare parte din țară. În Harghita s-a depus un strat consistent de zăpada, de aproximativ 30 de centimetri. Iar la Cluj, locuitorii s-au trezit peste noapte în mijloc de iarnă și de nămeți. Drumarii au fost de data aceasta mai pregătiți, așa că s-a intervenit în forță.

Iarnă în jumătate din țară

A fost noapte albă în judeţul Harghita. Drumarii au lucrat neîntrerupt pentru înlăturarea stratului de zăpadă de câțiva centimetri. Se circulă în condiţii de iarnă pe toate drumurile naţionale şi s-au răspândit peste 250 de tone de sare şi peste o tonă de clorură de calciu, cea mai mare cantitate utilizată de la începutul iernii.

Stratul de zăpadă a început să se îngroașe înainte de miezul nopții, iar spre dimineață, clujenii s-au trezit într-un peisaj feeric. Asta până când au trebuit să iasă din case. Străzile mai mici nu erau curățate, iar trotuarele nici atât. Situația s-a remediat spre prânz.

Polițiștii le recomandă șoferilor prudență, chiar dacă șoselele sunt curățate, întrucât carosabilul umed favorizează accidentele.

Compania de drumuri a intervenit pe șosele cu peste o mie de utilaje și a împrăștiat mi bine de 7 mii de tone de antiderapant. Șoferii sunt sfătuiți să se informeze despre condițiile de trafic înainte de a porni la drum.
www.tvrinfo.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus