Stiri de ultima ora

Video Iarnă adevărată în mijlocul primăverii

Video Iarnă adevărată în mijlocul primăverii
Meteo
Pe câteva drumuri naționale din Harghita, Bistrița și Brașov, șoferii au circulat cu dificultate, iar intervenția utilajelor a fost îngreunată de ninsoarea care a căzut continuu, ore în șir. Codul calben de ninsori a expirat miercuri seară, însă meteorologii au avertizat că vremea va rămâne rece în toată ţara până sâmbătă.

Iarnă adevărată în mijlocul primăverii

"Șoferii care mergeţi încolo spre Mestecăniş, de la Poiana Stampei încolo foarte rău se circulă", este avertismentul transmis prin stație de un conducător auto.

Șoferii au aşteptat ore în șir să poată fi curățat drumul.

Intervenția a fost dificilă, mai ales pentru că a nins continuu.

În Harghita, cea mai gravă situație a fost pe Drumul național 15, între Topliţa și Borsec. Zeci de tiruri au rămas blocate mai bine de două ore din cauza stratului de zăpadă care se depunea în ciuda intervenției drumarilor.

Și în Pasul Bucin șoferii au circulat foarte greu, iar mai multe mașini au derapat.

În staţiunile de munte s-a așternut un strat nou de zăpadă. Salvamontiștii avertizează însă că există risc de avalanșă chiar şi la altitudini mai mici de 1.500 de metri.

Și în județul Brașov a nins abundent, iar stratul de zăpadă a ajuns la 20 de centimetri.

Mai mulți șoferi au derapat, iar utilajele de deszăpezire au făcut cu greu față intervenţiilor.

Și berzele au avut de suferit. Acest nou episod de iarnă le-a umplut cuiburile cu zăpadă, iar temperaturile foarte scăzute le-au înghețat aripile. Acum așteaptă zgribulite vreme mai blândă.

Traficul rutier se desfăşoară în condiţii de iarnă pe DN 73, în zona Rucăr-Bran, unde ninge abundent, a anunţat, miercuri dimineață, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Argeş.

"Având în vedere atenţionarea meteo de cod galben pentru partea de nord a judeţului Argeş, privind fenomene de precipitaţii, ninsori însemnate cantitativ şi intensificări ale vântului, vă recomandăm să echipaţi autovehiculul în mod corespunzător, să conduceţi cu prudenţă şi să acţionaţi pedala de acceleraţie cu moderaţie. La această oră, pe DN 73, zona Rucăr-Bran, ninge abundent şi se circulă în condiţii de iarnă", se arată într-un comunicat al IPJ Argeş.

Poliţiştii reamintesc faptul că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

DN 73 asigură legătura între municipiile Piteşti şi Braşov, tranzitând zona montană prin culoarul Rucăr-Bran.

Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Braşov a acţionat, în cursul nopţii de marţi spre miercuri, cu 55 de autoutilaje de deszăpezire care au răspândit 275 tone de material antiderapant, în condiţiile codului galben de ninsori, valabil pentru zona centrală a ţării.

Miercuri dimineaţa, pe principalele artere de trafic din judeţul Braşov - DN 1, DN 1A şi DN 73, în zona Bâlea de pe DN 7C din judeţul Sibiu, precum şi pe tronsoane din judeţul Harghita de pe DN 11B, DN 12, DN 12A, DN 12C, DN 13A, DN 13B şi DN 13C, era depus un strat de zăpadă frământată de până la 2 centimetri.

Pentru perioada 6 aprilie, ora 23,00 - 7 aprilie, ora 18,00, a fost emis un cod galben de ninsori în sudul Banatului, sudul şi estul Transilvaniei, precum şi în zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali, cu ninsori însemnate cantitativ şi intensificări ale vântului de până la 50 - 60 km/oră.
www.tvrinfo.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus