Stiri de ultima ora

Video Aglomeratie pe partii

Video Aglomeratie pe partii
Meteo
A fost ultima zi pe pârtie pentru mulți dintre turiștii care au venit la munte în vacanța copiilor. Toată săptămâna, stațiunile de pe Valea Prahovei și din Brașov au fost foarte aglomerate, iar oamenii nu prea au ținut cont de regulile de protecție împotriva COVID.

Poiana Braşov a fost înţesată de turiști toată săptămâna. La instalațiile pe cablu, schiorii au stat la coadă, umăr la umăr, zeci de minute.

Chiar și în ultima zi de vacanță, copiii au stat pe pârtie cât au putut de mult.

Și pârtia Sorica de la Azuga a fost plină în fiecare zi a acestei săptămâni.

Turiștii au așteptat cu nerăbdare să încerce Pârtia Carp, cel mai dificil traseu de schi omologat din țara noastră. Pârtia a fost amenajată integral, dar vântul a ținut la sol gondola și telescaunul care ar fi trebuit să-i ducă pe schiori spre vârf.

Două pârtii au fost deschise toată săptămâna și la Mărişel, în judeţul Cluj. Aici nu a fost aglomerație, iar regulile de distanțare au putut fi respectate mai ușor.

Și la Râuşor, în Hunedoara, s-a schiat în condiții bune și fără aglomerație. Stațiunea este puțin cunoscută turiștilor, deși în zonă s-au deschis multe pensiuni.

Pentru stațiunile de schi, a fost cea mai plină săptămână din acest sezon. Mai ales datorită copiilor.

Pe cei care mai rămân la munte și în zilele următoare, salvamontiștii îi avertizează să nu se aventureze pe traseele închise din masivele Bucegi și Făgăraș pentru că există pericol de avalanșe.
www.tvrinfo.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus