Stiri de ultima ora

PROGNOZA METEO. Vreme deosebit de caldă pentru această perioadă. Când vine frigul

PROGNOZA METEO. Vreme deosebit de caldă pentru această perioadă. Când vine frigul
Meteo
PROGNOZA METEO. Vremea în România va fi destul de caldă pentru această perioadă a anului. Cerul va fi variabil, cu nori joși sau ceață în prima parte a zilei. În Capitală cerul va fi variabil, vântul va sufla slab, iar temperaturile vor ajunge la 14 grade Celsius.

Cerul va fi variabil, dar în zonele joase de relief, local în sudul și în estul țării și pe suprafețe mici în rest, se va semnala și nebulozitate joasă sau ceață, posibil izolat asociată cu burniță. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -6 grade în estul Transilvaniei şi 9 grade pe litoral.

În București, cerul va fi variabil, dar vor fi condiții pentru formarea norilor joși sau a ceții. Vântul va sufla în general slab.Temperatura minimă va fi de 2...4 grade.

Duminică, în țară, vremea va fi deosebit de caldă pentru această dată la deal şi la munte, în timp ce în restul teritoriului valorile termice se vor situa în jurul celor normale perioadei. Cerul va fi variabil, cu nori joși sau ceaţă în primele ore ale zilei şi din nou noaptea, local în regiunile extracarpatice și pe suprafețe mai mici în restul zonelor. Izolat ceața poate persista și trecător va fi asociată cu burniță. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 12 și16 grade, mai scăzute spre 8...10 grade în zonele cu ceaţă şi nebulozitate persistentă, dar şi mai ridicate la deal,până la 18...20 grade, cu precădere în Subcarpaţii de Curbură. Minimele termice vor fi cuprinse între -5 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi 10 grade pe litoral.

În București, cerul va fi variabil, dar la începutul zilei şi noaptea vor fi nori de nivel jos şi posibil ceaţă. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de 15...16 grade, iar cea minimă de 2...4 grade.

Luni, în țară, la deal şi la munte, vremea va fi frumoasă, cu cerul mai mult senin şi în continuare deosebit de caldă pentru prima decadă a lunii noiembrie. Norii joși sau ceața vor fi în prima parte a zilei local în regiunile extracarpatice și pe suprafețe mici în celelalte zone joase, insă noaptea se vor semnala în zonele joase de relief din cea mai mare parte a țării, iar pe arii restrânse se vor asocia cu burniță. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 8...10 grade în zonele cu nori şi ceaţă persistente şi în jurul a 17 grade în Subcarpaţii de Curbură, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 0 și 8 grade.

În București, cerul va fi temporar noros, iar dimineaţa şi noaptea vor fi condiții de ceaţă. Vântul va sufla slab. Temperatura maximă,în scădere ușoară față de ziua precedentă, va fi de 13...14 grade, iar cea minimă se va situa în jurul a 6 grade.

Marți, în țară, vremea se va răci în cea mai mare parte a ţării, mai accentuat la deal şi la munte, astfel că valorile termice se vor situa în general în jurul celor normale pentru această perioadă din an. În majoritatea zonelor, va fi nebulozitate de plafon jos şi local ceaţă, mai persistente în cele de câmpie din sudul şi din vestul teritoriului şi în depresiuni. Local în regiunile sud-vestice şi pe arii restrânse în rest vor fi ploi slabe sau burniţă. Vântul va sufla slab și moderat,cu intensificări temporare în sudul Banatului şi pe litoral. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 9 și 14 grade, iar cele minime între -3 grade în depresiunile intramontane şi 8 grade pe litoral.

În București, vremea va fi în general închisă şi se va răci. Nebulozitatea joasă va fi persistentă în mare parte a intervalului, dimineaţa şi noaptea vor fi condiţii de ceață şi trecător vor fi ploi slabe sau burniţă. Vântul va suflamoderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 11 grade, iar cea minimă va fi de 5...6 grade.

Miercuri, în țară, regimul termic va fi caracterizat de valori în general apropiate de cele climatologic specifice perioadei, astfel că cele maxime se vor încadra între 8 și 13 grade, iar cele minime între -2 și 7 grade, mai scăzute în depresiunile Carpaţilor Orientali şi uşor mai ridicate pe litoral. Înnorările vor fi mai persistente în vestul şi sud-vestul ţării, unde pe arii restrânse vor fi ploi slabe sau burniţă, iar în restul teritoriului cerul va fi temporar noros şi ploile izolate, cu probabilitate mai mare pe litoral. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe crestele montane, în sudul Banatului şi temporar în zona costieră a Dobrogei. Pe alocuri, dimineața și noaptea, în zonele joase de relief va fi ceață.

În București, regimul termic va fi caracterizat de valori apropiate de cele normale în a doua decadă a lunii noiembrie. Cerul va fi temporar noros, mai ales dimineaţa vor fi condiţii de ceaţă, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximăse va situa în jurul a 11 grade, iar cea minimă va fi de 3...5 grade.

TENDINŢA EVOLUŢIEI VREMII DE JOI PANA DUMINICA

În țară, valorile termice se vor situa în general în jurul celor normale, local mai ridicate decât cele specifice perioadei din an în vest şi în sud, în special în cea de-a doua zi. Probabilitatea de ploaie va fi ridicată în a doua parte a intervalului în majoritatea zonelor, iar în cele montane vor fi precipitaţii mixte.

În București, la începutul intervalului (în special în prima noapte), valorile termice se vor situa în jurul celor normale, apoi vor fi uşor mai ridicate decât cele specifice perioadei din an. Probabilitatea pentru ploi slabe sau burniţă va fi redusă.
www.rtv.net

Articole similare :
comments powered by Disqus