Stiri de ultima ora

PROGNOZA METEO pentru trei zile: Vreme caniculară marţi, dar de miercuri temperaturile scad simţitor

PROGNOZA METEO pentru trei zile: Vreme caniculară marţi, dar de miercuri temperaturile scad simţitor
Meteo
PROGNOZA METEO. Vremea se menţine caniculară marţi. Temperaturile maxime se vor încadra între 31 și 38 de grade, mai scăzute pe litoral, unde se vor situa între 27 și 30 de grade. De miercuri, vremea se va răci, mai accentuat în Banat, în Crișana și în Maramureș, dar se va menține călduroasă în restul teritoriului, izolat caniculară în Oltenia și în Muntenia. De joi, vremea devine instabilă şi în Bucureşti.

PROGNOZA METEO MARŢI: În zonele de câmpie și de podiș pe arii extinse se va menține vremea caniculară și disconfortul termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor încadra între 31 și 38 de grade, mai scăzute pe litoral, unde se vor situa între 27 și 30 de grade. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 12 grade în estul Transilvaniei și 24 de grade în Dealurile de Vest. Cerul va fi mai mult senin, cu unele înnorări noaptea în regiunile vestice și nord-vestice, unde pe suprafețe mici vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelii. În restul teritoriului, vântul va sufla slab și moderat, pe arii restrânse cu intensificări pe parcursul zilei.

BUCUREŞTI: Vremea caniculară va persista, în orele amiezii disconfortul termic se va menține accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 36 de grade, iar cea minimă va fi de 18...19 grade.

PROGNOZA METEO MIERCURI: Vremea se va răci, mai accentuat în Banat, în Crișana și în Maramureș, dar se va menține călduroasă în restul teritoriului, izolat caniculară în Oltenia și în Muntenia. În regiunile vestice, nordice, centrale, la deal și la munte gradul de instabilitate atmosferică va fi în creștere treptată și se va manifesta prin perioade cu înnorări accentuate, averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități importante de apă, iar pe suprafețe mici va cădea grindină. În restul teritoriului cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare noaptea când doar pe arii restrânse vor fi astfel de manifestări. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 de grade în vest și 35 de grade în sud, iar cele minime între 11 și 22 de grade, cu cele mai ridicate valori pe litoral.

BUCUREŞTI: Vremea va fi călduroasă. Cerul va fi mai mult senin ziua și variabil noaptea. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 33...34 de grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 19 grade.

PROGNOZA METEO JOI: Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în zonele de deal și de munte, precum și în regiunile centrale și de nord-est, iar după-amiaza și noaptea, local și în sud și în sud-est. În aceste zone vor fi perioade cu înnorări, averse și descărcări electrice. Izolat, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi mai insemnate și vor fi condiții de grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări ziua în regiunile estice și de scurtă durată în timpul ploilor. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar probabilitatea pentru astfel de fenomene va fi redusă. Temperaturile maxime, în scădere față de ziua anterioară și în regiunile extracarpatice, se vor încadra între 21 și 31 de grade, iar cele minime între 11 și 21 de grade, ușor mai mici în depresiuni.

BUCUREŞTI: Vremea se va răcori. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza și la începutul nopții, când va crește probabilitatea pentru averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi de 27...28 de grade, iar minima de 16....18 grade.

PROGNOZA METEO VINERI: Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, averse și descărcări electrice, pe parcursul zilei, local în zona montană, în regiunile sudice și izolat în centru. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în estul teritoriului și la munte. Valorile termice vor continua să scadă ușor în sudul și în sud-estul țării și astfel, maximele se vor încadra între 20 și 29 de grade, iar minimele vor fi cuprinse între 10 și 20 de grade, ușor mai scăzute în depresiuni.BUCUREŞTI: Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare pe parcursul zilei, când vor fi posibile ploi de scurtă durată și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura aerului va continua să scadă ușor și se va înregistra o maximă de 25...26 de grade și o minimă de 14....16 grade.

TENDINŢA EVOLUŢIEI VREMII PENTRU INTERVALUL 17.08 - 20.08.2019 Valorile termice vor crește treptat de la o zi la alta, iar probabilitatea de apariție a manifestărilor specifice instabilității atmosferice va fi redusă. La Bucureşti, vremea se va încălzi, iar probabilitatea de apariție a ploilor va fi foarte redusă.
www.rtv.net

Articole similare :
comments powered by Disqus