Stiri de ultima ora

Informare meteo de precipitaţii mixte şi polei, până sâmbătă dimineaţa, în centrul, sudul și estul ţării, precum și la munte

Informare meteo de precipitaţii mixte şi polei, până sâmbătă dimineaţa, în centrul, sudul și estul ţării, precum și la munte
Meteo
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, vineri, o informare de precipitaţii mixte, polei şi intensificări ale vântului, valabilă de vineri seara, de la ora 18:00, până sâmbătă dimineaţa, la ora 10:00.

Polei.Ploaie înghețată

În intervalul menţionat, vor fi precipitaţii predominant sub formă de ploaie şi lapoviţă şi local se va depune polei, îndeosebi în centrul, sudul şi estul ţării, precum şi la munte, la altitudini mai mici de 1.400 de metri, determinând, parţial, topirea stratului de zăpadă existent.

Cantităţile de apă vor depăşi, local, 15 - 20 de litri/mp, cu precădere în Carpaţii Occidentali şi în nordul Carpaţilor Orientali. În zona montană înaltă, mai ales la peste 1.700 metri, va ninge, iar vântul va avea intensificări, cu rafale, în general, de 60 - 70 km/h, spulberând zăpada.

La Bucureşti, cerul va avea înnorări, iar spre sfârşitul nopţii vor fi precipitaţii slabe sub formă de ploaie sau lapoviţă, ce vor favoriza depunerea de polei. Vântul va sufla în general slab. Temperatura minimă va fi de -2 - 0 grade Celsius.
www.tvrinfo.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus