Stiri de ultima ora

Informare meteo de ninsori slabe în întreaga țară și cod galben în sud, până joi dimineață. Vremea va fi deosebit de rece miercuri şi joi, cu precădere în regiunile sudice

Informare meteo de ninsori slabe în întreaga țară și cod galben în sud, până joi dimineață. Vremea va fi deosebit de rece miercuri şi joi, cu precădere în regiunile sudice
Meteo
La ora 23.00 intră în vigoare o informare meteo de precipitații moderate cantitativ, predominant sub formă de ninsoare, și de intensificări ale vântului. Din noaptea de marți spre miercuri intră în vigoare un cod galben de ninsori însemnate cantitativ și de strat de zăpadă local consistent, ce vizează zone din 14 județe și municipiul București.

Cod galben în sudul țării

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, în intervalul 9 martie, ora 23.00 - 11 martie, ora 10.00, aria precipitațiilor moderate cantitativ va cuprinde treptat Oltenia, Muntenia, Dobrogea, sudul Banatului și zona Carpaților Meridionali și de Curbură.

Vor predomina ninsorile, iar în extremitatea de sud și în sud-est, în noaptea de marți spre miercuri (9/10 martie) și în prima parte a zilei de miercuri (10 martie), precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ploaie.

Izolat, se va forma polei sau ghețuș.

Ninsori în general slabe cantitativ se vor semnala local și în Transilvania, Moldova și în restul zonei montane. Vântul va prezenta intensificări în regiunile sudice și sud-estice, precum și la munte, cu viteze în general de 45-55 km/h, temporar viscolind ninsoarea şi amplificând senzaţia de frig.

Vremea va fi deosebit de rece pe parcursul zilelor de miercuri şi joi, cu precădere în regiunile sudice, unde valorile termice vor fi cu 8-10 grade mai scăzute decât mediile multianuale. Vremea va fi deosebit de rece în nopțile de miercuri spre joi (10/11 martie) și joi spre vineri (11/12 martie) în majoritatea regiunilor.

Codul galben intră în vigoare pe 10 martie, la ora 03.00, și este valabil până pe 11 martie, la ora 06.00.

În Oltenia și în cea mai mare parte a Munteniei, precum și în zona Munților Banatului, în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură, începând din a doua parte a nopții de marți spre miercuri (9/10 martie) și până în dimineața zilei de joi (11 martie), temporar vor fi mai ales ninsori însemnate cantitativ (20-30 l/mp) și se va depune strat de zăpadă, local consistent.
www.tvrinfo.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus