Stiri de ultima ora

Iarnă grea în Europa. Cod roșu în Germania, unde va ninge până la mijlocul săptămânii viitoare

Iarnă grea în Europa. Cod roșu în Germania, unde va ninge până la mijlocul săptămânii viitoare
Meteo
Iarnă grea în Europa. Cod roșu în Germania, unde va ninge până la mijlocul săptămânii viitoare

Iarna grea le dă din ce în ce mai multă bătaie de cap europenilor. Ministerul nostru de externe emite avertizări de călătorie în serie: ultimele atenționări vizează țările vecine, Bulgaria și Ungaria. Cea mai dificilă situație rămâne însă în centrul Europei.

Iarna grea în Europa

E cod roșu în Germania și veștile nu sunt bune: va continua să ningă până la mijlocul săptămânii viitoare.

Ștefan Schenk, resident Johanngeorgenstadt: "Nu a mai fost aşa ceva de 10, 15 ani. Am fost răsfăţaţi cu ierni blânde şi zăpadă relativ puţină. Acum a nins extrem de mult, timp de două zile. Exact cum ne amintim din vremea copilăriei".

O furtună de zăpadă majoră a afectat sudul țării. Sute de șoferi au fost nevoiți să își petreacă noaptea în vehiculele blocate pe o autostradă. Derapaseră mai multe camioane și mașinile au rămas aliniate în spatele acestora, de-a lungul a 35 de kilometri. Nici cei care au ales călătoria cu trenul nu au fost scutiți de probleme: și traficul feroviar e grav afectat. O mulțime de drumuri sunt blocate de copacii prăbușiți.

Frank Roessler, resident: "Pe trotuare şi străzile laterale e o catastrofă. Se lucrează doar la eliberarea drumurilor principale".

Câteva localități au rămas izolate în Bavaria, cele mai multe școli sunt închise, iar în zonele montane sunt emise avertizări de avalanșe.

O situație care pare copiată la indigo e și în Italia. Un val arctic a lovit regiunile din sud-est, aducând zăpadă și ger.

Pentru toate țările în care există avertizări meteo, ministerul român de externe a emis atenționări de călătorie.

În Bulgaria sunt coduri galben și portocaliu de ninsoare pe aproape întreg teritoriul țării. E posibil ca unele categorii de drumuri să fie închise circulației din cauza formării de polei sau a vizibilității reduse, în condiții de vânt puternic.
www.tvrinfo.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus