Stiri de ultima ora

ANM: Cod Galben și Cod Portocaliu de vreme rea. Prognoza 4 - 5 ianuarie 2021

ANM: Cod Galben și Cod Portocaliu de vreme rea. Prognoza 4 - 5 ianuarie 2021
Meteo
ANM a emis un Cod Portocaliu de ninsori și viscol în Carpații Meridionali și un Cod Galben de ploi, în restul țării.

ANM: Alertă meteo de Cod Galben

A fost emis Cod Galben pentru intervalul 4 ianuarie, ora 14:00 - 5 ianuarie, ora 08:00, de ploi abundente, intensificări ale vântului, ninsori însemnate cantitativ și viscolite la altitudini de peste 1700 m.

În intervalul menționat, va ploua în toată țara, iar în vestul și nordul Olteniei, nordul Munteniei și sudul Banatului se vor acumula cantități de apă care vor depăși local 25...35 l/mp și izolat 40...60 l/mp.

La munte vor fi precipitații mixte, iar la altitudini de peste 1700 m, în Carpații Meridionali și Carpații de Curbură vor predomina ninsorile, se va depune strat de zăpadă consistent, iar vântul va avea intensificări cu rafale, în general, de 60...80 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea semnificativă a vizibilității.

Intensificări ale vântului vor fi și în Carpații Orientali, cu rafale de 60...80 km/h, precum și, local și temporar, în sudul, estul și centrul țării, cu viteze de 45...55 km/h.

ANM: Alertă meteo de Cod Portocaliu

În intervalul 4 ianuarie, ora 18:00 - 5 ianuarie, ora 08:00, a fost emis un Cod Portocaliu de viscol puternic și ninsori abundente în Carpații Meridionali, la peste 1700 m altitudine.

Pe crestele Carpaților Meridionali, la altitudini de peste 1700 m, va ninge abundent, iar vântul va sufla tare, cu rafale de peste 80...110 km/h, viscolind puternic și troienind zăpada și determinând scăderea vizibilității sub 50 m.

În Carpații Orientali și Meridionali va continua să ningă și pe parcursul zilei de marți (5 ianuarie), dar în general slab cantitativ.
www.tvrinfo.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus