Stiri de ultima ora

VIDEO Valeriu Gheorghiță: Ne putem întoarce la normalitate chiar dacă nu vom atinge ținta de 10 milioane de români vaccinați

VIDEO Valeriu Gheorghiță: Ne putem întoarce la normalitate chiar dacă nu vom atinge ținta de 10 milioane de români vaccinați
Local
Ministerul Educaţiei a publicat, marţi, incidenţa cazurilor de coronavirus pe localităţi, în funcţie de care se vor relua cursurile începând de miercuri.

Două scenarii sunt avute în vedere – cel verde, cu toti elevii prezenţi fizic la şcoală, în localităţile unde incidenţa este sub 1 la mie, şi scenariul galben, în localităţile cu incidenţa peste 1 la mie.

Rata de infectare în funcție de care se redeschid școlile pe 5 mai poate fi văzută pe harta de mai jos, creată de echipa proiectului  Romanian Economic Impact Monitor de la UBB Cluj Napoca.

Două scenarii sunt avute în vedere – cel verde, cu toți elevii prezenţi fizic la şcoală, în localităţile unde incidenţa este sub 1 la mie, şi scenariul galben, în localităţile cu incidenţa peste 1 la mie.

Consiliul de administraţie al unităţii de învăţământ propune ISJ/ISMB aplicarea scenariului de organizare şi desfăşurare a cursurilor în unitatea de învăţământ, pe baza criteriului epidemiologic privind rata incidenţei cumulate la nivelul localităţii, respectiv numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori.
alba24.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus