Stiri de ultima ora

Veste bună: Rețea de gaze naturale pentru patru comune din zona Târgului:

Veste bună: Rețea de gaze naturale pentru patru comune din zona Târgului:
Local
Neculai Nastasă de la Primăria Agapia a solicitat informații cu privire la stadiul implementării proiectului Conductă de transport gaze naturale Târgu-Neamț – Bălțătești, iar răspunsul a fost primit de la TranGaz ieri, 23 septembrie.

Potrivit adresei primite, proiectul tehnic se află în faza de obținere a acordurilor și avizelor necesare pentru Autorizația de Construire.

Mai sunt necesare doar decizia Direcției Agricole Județene (DAJ) Neamț de scoatere din circuitul agricol a suprafețelor din extravilan afectate de lucrări și Acordul Tehnic ANIF.

Vă comunicăm că SNTGN TRANSGAZ SA acordă o mare importanță proiectelor de extindere a sistemului de transport gaze naturale până la localitățile atestate castațiuni turistice de interes național, respectiv local, când aceste localități se află la o distanță de maximum 25 km de punctele de racordare ale operatorilor de transport și de sistem, în conformitate cu prevederile Legii nr.123/2012 a energiei electrice și a gazelor naturale

Obiectivul de investiție face parte din Planul de Modernizare și dezvoltare investiții pentru sistemul național de transport gaze naturale pentru perioada 2018- 2022.

Pentru locuitorii comunelor Agapia, Grumăzești, Bălțătești și Petricani, vestea de mai sus este mai mult decât îmbucurătoare. Aceștia vor avea, în sfârșit, opțiunea de a se racorda la gaz și vor scăpa în curând de chinul încălzirii pe timp de iarnă cu lemne sau curent electric.
ziartarguneamt.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus