Stiri de ultima ora

Timisorenii, invitati sa devina… cititori pe bicicleta

Timisorenii, invitati sa devina… cititori pe bicicleta
Local
Duminică, 6 septembrie, organizaţia timişoreană îi invită pe cei interesaţi la „Cititori pe bicicletă”, un eveniment în premieră națională, care, speră cei de la „Verde pentru Biciclete”, să fie o inițiativă de urmat și de alte organizații din țară.

Evenimentul se adresează timişorenilor şi lugojenilor, în cele două oraşe fiind organizate acţiuni speciale, dedicate pedalatului şi cititului.

„Ne adresăm timișorenilor și lugojenilor cu precădere, amatori ai mersului pe bicicletă și iubitori ai cărților. Dorința noastră este aceea de a încuraja cititul ca activitate culturală obișnuită în rândul bicicliștilor timișeni, prin oferirea unui cadru plăcut și stimulant și a unor exemple de bună-practică. Dorim să ne implicăm în educarea culturală a unor potențiali și actuali consumatori de carte”, spune Romina Faur, reprezentanta „Verde pentru Biciclete”.

În Timișoara, întâlnirea bicicliștilor va avea loc începând cu ora 10, pe platforma Timco, de pe strada Circumvalațiunii. Ca de obicei, se vor distribui numere de bicicletă și baloane. De la ora 11 se va parcurge pe două roţi următorul traseu: Platforma Timco – Strada Gheorghe Lazăr – Bd. Republicii – Gara de Nord – Bd. Iuliu Maniu – sens Kaufland – Calea Șagului – Bd. Liviu Rebreanu- Bd. Dr. Iosif Bulbuca – sens AEM – Calea Stan Vidrighin – Str. Ștefan cel Mare – Str. Ștefan Octavian Iosif – Str. Baba Dochia- Str. Andrei Șaguna – Calea Dorobanților – Str. Simion Bărnuțiu – Bd. Take Ionescu- Punctele Cardinale – Piața Mărăști – Str Gheorghe Dima – Parcul Botanic.

La final, caravana se va opri în Parcul Botanic, unde vor avea loc mai multe evenimente. La Lecturi urbane Biblioteca Județeană Timiș va pune la dispoziție cărți pentru bicicliști, tot atunci având loc și ediția din luna septembrie a grupului „Schimb de cărți Timișoara”. În cadrul evenimentului vor avea loc și dezbateri, concursuri și recomandări de carte, iar curioșii vor putea afla informații interesante de la Info-point-ul Asociației Timișoara Capitală Culturală Europeană 2021.

Tot în Parcul Botanic va fi un stand de hidratare cu produse proaspete, iar participanții la eveniment vor putea face donații de cărți. Totodată va avea loc o primă lecturare de manuscris, a cărui autoare este o tânără scriitoare, Paula Aldescu, care a lansat recent campania-provocare #poartaocarte. Trei dintre participanții la prima lecturare de manuscris vor primi câte un exemplar al cărții „Un vis de o zi” al scriitoarei.

De asemenea, vor fi tombole cu premii ce constau în cărți și accesorii pentru citit, voucher pentru recondiționarea bicicletei în cadrul Atelierului Bicicle TeMe oferit de către Fundația Bega, vouchere care constau în abonamente fitness de o lună, dar și căni oferite de Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană 2021.

În Lugoj, evenimentul „Cititori pe Bicicletă” va fi organizat de Lugojul Pedalează în cadrul pedalării aferente lunii septembrie. Lugojul Pedalează pune la punct plimbări pe bicicletă în fiecare primă duminică din lună.
tion.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus