Stiri de ultima ora

Cunoaste-ti Tara: Peste 1.000 de basarabeni – in vizita la Timisoara

Cunoaste-ti Tara: Peste 1.000 de basarabeni – in vizita la Timisoara
Local
Peste 1.000 de basarabeni vizitează Timișoara în această vară și în toamnă. Acțiunea face parte din programul național de înfrățire a românilor de pe ambele maluri ale Prutului.

Primul grup a ajuns vineri în Timișoara și vizitează Catedrala Mitropolitană, Piața Victoriei, Opera, Piața Libertății, Domul Romano-Catolic, Palatul Baroc. Organizatorii fac un apel la toți timișorenii să îi întâmpine pe frații de peste Prut și chiar să se înfrățească cu ei folosind platforma online www.basarabia-acasa.ro.

Aceasta este doar una din multele vizite ce se vor derula în săptămânile următoare cu ocazia continuării programului ”Cunoaște-ți Țara”. Prin acest program, organizat de Platforma Unionistă Acțiunea 2012, în vara aceasta și în toamnă vor veni 100.000 basarabeni în România. Cazarea în Timișoara este asigurată în parteneriat cu mai multe licee și universități, iar organizatorii fac un apel la autoritățile din județ să fie receptive și să sprijine acest program.

”În cadrul programului de înfrățiri primim foarte multe solicitări de vizitare a Timișoarei, unul dintre cele mai importante simboluri ale revoluției, ale biruinței democrației, un model de civilizație și de consens etnic. Sunt realități pe care dorim să le facem cunoscute basarabenilor, cu atât mai mult cu cât ei manifestă un interes deosebit în acest sens. Sperăm ca prin această inițiativă să se constituie o majoritate unionistă care să voteze pentru unire în 2018”, a declarat George Simion, președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012.

Toți cei care doresc să viziteze Timișoara pot lua legătura cu Sergiu Dangulea, telefon 0722 848 640, responsabilul local al acțiunii.

În martie 2015, aceiași organizatori (Acțiunea 2012) au inițiat mai multe evenimente, în colaborare cu Organizația Studenților Basarabeni din Timișoara, la 97 de ani de la Unirea Basarabiei cu România. O acțiune foarte vizibilă a fost desfășurarea unui steag pe strada pietonală Mărășești, în lungime de 100 de metri, cusut de zece oameni, la Chișinău.

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!
tion.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus