Stiri de ultima ora

Reacția Spitalului Județean după suspiciunile privind exagerarea facturii pentru spitalizarea unei bătrâne

Reacția Spitalului Județean după suspiciunile privind exagerarea facturii pentru spitalizarea unei bătrâne
Local
Alexandru Emil Anghel, nepotul femeii, consideră că factura de 2.961 de lei eliberată mătușii sale pentru spitalizare, medicație și hrană e exagerată (Amănunte, AICI !)

Bărbatul a precizat că mătușa sa a mâncat o singură dată în perioada internării.

„Abia a treia zi i-au dat un ou fiert și o cană cu ceai. E tot ce a mâncat în aceste patru zile. De-aia i-au și băgat perfuziile astea, ca să aibă intestinele curate si să-i facă o investigație pe intestin (…) Nici măcar o cană de apă n-a băut în rest. Totuși, cheltuielile cu mâncarea, pe factură, sunt de 40 de lei „, a spus bărbatul.

E Pitești.ro a solicitat Spitalului Județean – evident, înaintea publicării articolului – un punct de vedere cu privire la aspectele semnalate de ruda femeii, răspuns pe care l-am primit astăzi.

Potrivit acestuia, Conducerea Spitalului Județean de Urgență Pitești a demarat imediat o anchetă internă, solicitând un punct de vedere medicului curant al pacientei, pe care vi-l prezentăm:

„Pacienta s-a prezentat la Spitalul Județean de Urgență Pitești (SJUP), vineri, 15 ianuarie 2021. Era în stare foarte gravă, necesitând tratament complex și multe transfuzii de sânge.

A beneficiat de toate investigațiile și tratamentul, conform procedurilor în vigoare. Din cauza afecțiunii pentru care s-a prezentat, i s-a administrat regim hidric, care include: supă strecurată, ceai, zeamă de compot.

Evident, la internare, i-au fost prelevate probe pentru detecția virusului SARS CoV-2. Dat fiind faptul că pacienta a ajuns la unitatea noastră în a doua parte a zilei, rezultatul testului a fost gata duminică, conform programului de lucru din cadrul Compartimentului de Biologie Celulară și Moleculară din cadrul SJUP.

În urma primirii rezultatului, deși, conform protocoalelor în vigoare, pacienta trebuia transferată imediat la Spitalul Municipal Câmpulung, din empatie pentru aceasta care necesita investigații endoscopice amănunțite,  medicul curant din cadrul Secției de Gastroenterologie a decis mutarea bolnavei la etajul VIII al unității, continuându-se astfel tratamentul și investigațiile.

Luni, 18.01.2021, când starea pacientei s-a ameliorat, hemoragia digestivă fiind oprită terapeutic, acesteia i s-au efectuat investigatiile endoscopice care au permis lărgirea regimului alimentar cu ou, pâine și ceai. Pacienta a refuzat transferul la Spitalul Municipal Câmpulung, fiind externată la domiciliu, la cerere”, precizează purtătorul de cuvânt al SJU Pitești, Mihaela Cristina Cazacu.
epitesti.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus