Stiri de ultima ora

Om de afaceri din Banat in vizorul unei actiuni anti-mafia a carabinierilor! Ce acuzatii ii aduc italienii?

Om de afaceri din Banat in vizorul unei actiuni anti-mafia a carabinierilor! Ce acuzatii ii aduc italienii?
Local
Printre cei vizati de trupele speciale si procurori se numara si lugojeanul Nicu Otescu care pana la aceasta ora nu ar fi fost capturat, noteaza lugojinfo.ro.

Conform jurnalistilor de la abruzzoweb.it, carabinierii il acuza pe Otescu ca ducea romani la munca in Italia si, sub amenintari, ii exploata. Romanii lucrau in cadrul unor firme de constructii care refaceau casele din regiunea italiana Aquila, lovita in urma cu cativa ani de un cutremur puternic.

Italienii sustin ca Nicu Otescu ii punea pe muncitori sa lucreze atat sambata si duminica, cat si de sarbatori legale, iar cand acestia vroiau sa plece in tara erau fortati sa lucreze gratis, chiar si timp de o saptamana.

Carabinierii sustin ca intre firma lui Otescu si societati italiene erau intocmite facturi fictive. Oamenii erau platiti cu 50 de euro/10 ore, in timp ce Otescu ar fi primit 110 euro/8 ore de munca.

Afaceristul ar fi ridicat sume importante de bani din sediul unei banci din Lugoj, fiind suspectat si de spalare de bani. Niciunul dintre oamenii dusi la munca nu ar fi beneficiat de asigurari sau de contracte de munca.

Valoarea lucrarilor contractate de catre firmele italiene si firma omului de afaceri lugojean depaseste 22,5 milioane de euro. In cadrul actiunii de joi, cinci italieni au fost arestati.
opiniatimisoarei.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus