Stiri de ultima ora

Mirela Matichescu: Atenție primari din România, PNL se pregătește să vă hărțuiească și să vă șantajeze

Mirela Matichescu: Atenție primari din România, PNL se pregătește să vă hărțuiească și să vă șantajeze

3 decembrie 2019

„Mă uitam peste programul de guvernare al PNL, la capitolul Dezvoltare, ca să văd cât lapte și miere așteaptă comunitățile locale de la noua gândire politică a Guvernului.

Ei bine, imaginați-vă mirarea și șocul meu atunci când am descoperit că printre politicile sectoriale pe care le propune PNL nu există nicăieri capitalul “Dezvoltare”, sunt cuprinse niște generalități despre administrația publică locală, dar nimic clar și concret despre ce programe, ce măsuri vor să ia pentru creșterea calității vieții în mediul rural.

Vești nu au venit nici după aproape o lună de când Ion Ștefan și-a preluat mandatul de ministru, ceea ce arată clar că dezvoltarea comunităților locale este, cel mai probabil, fix ultima grijă a Guvernului PNL.

Și nu doar că nu vin vești bune pentru comunitățile locale, dar Ministrul PNL al Dezvoltării pregătește și controale politice pentru comunitățile care au depus proiecte pe PNDL. Ion Ștefan anunță că toate proiectele finanțate prin PNDL pentru care au fost cerute plăți vor fi controlate în teren de către echipe ale Corpului de Control al Ministerului și al Inspectoratului de Stat în Construcții.

Este clar că urmează cea mai amplă campanie de hărțuire politică pentru primarii care au vrut să facă viața mai bună pentru cetățenii lor. Și asta doar pentru că la anul vom avea alegeri locale, iar PNL caută să facă prin aceste controale ceea ce nu reușește de ani de zile la vot: să ocupe cât mai multe primării din România și chiar să convingă primarii care acum reprezintă alt partid politic să sară în barca PNL. Pentru că este clar pentru toată lumea că rezultatul controlului va fi folosit de către președintele de organizație PNL pentru a șantaja primarul în exercițiu.

Iată cum a ajuns Ministerul Dezvoltării să fie îndreptat împotriva comunităților locale și să fie folosit în scop politic – hărțuind și șantajând primarii care chiar au muncit.

Programul de guvernare al PNL care ignoră Dezvoltarea, poate fi citit aici: https://media.stiripesurse.ro/…/media-157191270498592700.pdf

Declarațiile lui Ion Ștefan despre controale, aici: https://www.g4media.ro/toate-lucrarile-din-pndl-verificate-… „
Constanteanul

Articole similare :
comments powered by Disqus