Stiri de ultima ora

INDIGNAREA UNUI PĂRINTE: ELEVII NU POARTĂ MASCA… SUNT SFĂTUIȚI SĂ O AIBĂ LA EI DOAR PENTRU CONTROL

INDIGNAREA UNUI PĂRINTE: ELEVII NU POARTĂ MASCA… SUNT SFĂTUIȚI SĂ O AIBĂ LA EI DOAR PENTRU CONTROL
Local
Citiți și: ABONAMENTE DE TRANSPORT PENTRU ELEVI, SUBVENȚIONATE CU 50%, DOAR ÎN BAZA CARNETULUI DE ELEV

Redăm mai jos textul sesizării.

„Din anumite motive și pentru siguranța copiilor mei care sunt elevi la Școala Matei Basarab (nr. 19) nu îmi pot da numele.

Țin să vă anunț că sunt foarte nemulțumit, ca și alți părinți, de modul cum sunt repartizați copiii în clasă. Copii mei învață în clasa cu efectiv de aproximativ 40 elevi și 35 elevi. În fiecare clasă, suprafața cred că este de 50 mp, clase foarte aglomerate, nici vorbă de distanțare, băncile fiind foarte apropiate, copiii nu poartă masca… sunt sfătuiți să o aibă la ei doar pentru control. Câțiva părinți am solicitat verbal doamnei diriginte și doamnei învățătoare să susțină jumătate din copii cursuri online ca la alte școli și au spus că nu se poate, că dacă elevii stau acasă, părinții nu pot sta cu ei… Cum este posibil să nu se poată face nimic?! Conform legii, copiii trebuie să stea la un metru distanță… în cazul de față vorbim de 50 cm. Cred că nu se vrea binele copiilor, altele sunt interesele la această școală. Și în lunile decembrie, ianuarie, foarte mulți copii au fost bolnavi, în unele clase au fost prezenți 2, 3 sau 5 copii bolnavi, timp de o lună, dar nici atunci nu s-a luat nici o măsură. Alte școli au fost închise în aceea perioadă. Nu știu de ce autoritățile se bat cu pumnii în piept că asigură condițiile necesare când în realitate sunt altele.(…) Am ajuns să fiu scârbit de sistemul de învățământ, de condițiile actuale. Nu există nicio distanțare/protecție.Când o să se îmbolnăvească elevii, se vor întreba de ce s-au îmbolnăvit, dar aceste condiții le ascund, ca să nu fie vina lor.

Dumneavoastră, dacă ați avea copilul într-o clasă cu 40 de elevi, ce ați face, distanțarea fiind zero. Vă rog să vă puneți în situația de părinte, știind că aveți grijă de copii acasă și există riscul să vină bolnavi acasă? Vă chinuiți din răsputeri să le asigurați totul, să îi protejați, să fie bine acasă, dar degeaba, pentru că la școală nu se respectă nimic.Până și la unele grădinițe sau școli cu elevi mai puțini  fac online. Aici de ce nu se poate. Cred că se gândesc că o să scadă prestigiul școlii? Altceva nu îmi explic. Nu trebuie să fim la concurență cu alte școli, trebuie să avem grijă de sănătatea copiilor noștri, acest lucru este cel mai important.

Mai sunt și alte lucruri de spus dar mă rezum la atât. Nu știu dacă se va lua o măsură în această privință.O să încerc să fac cerere cât de curând să îmi retrag copiii să îi mut în altă școală unde se respectă regulile pentru că îmi doresc să fie sănătoși, nu să mă chinuiesc cu ei prin spitale în condițiile actuale„, spune părintele care ne-a contactat.

„Am văzut spații generoase”

Redacția ePitești.ro a încercat să afle chiar de la conducerea IȘJ Argeș cum stau lucrurile la școala nr. 19.

„Sunt oarecum uimită. Ieri am fost acolo. Am văzut spații generoase… Chiar am ajuns când ieșeau copiii de la școală și am fost plăcut surprinsă de faptul că imediat cum am intrat în instituție, am fost interpelată de persoana de la pază. Am rămas puțin de vorbă cu un băiețel care o aștepta pe sora lui să plece împreună de la școală. Ambii copii aveau mască. Am urmărit exact cum erau scoși copiii din școală, prin distanțare”, a precizat, pentru ePitești.ro, inspectorul școlar general al IȘJ Argeș, prof. Elena Liliana Murguleț care a precizat că se va interesa de situația semnalată de părinte redacției noastre.

„Avem șase copii care fac cursuri online”

Conducerea școlii generale nr. 19 spune că unitatea a luat toate măsurile de distanțare între elevi și că părinții au posibilitatea să opteze, individual, pentru varianta cursurilor online.

„Dacă aș ști în ce clasă învață copiii, aș putea să vă spun exact. Am clase de 68 mp, am clase de 72 mp, am clase de 57 mp, prim urmare, am așezat pupitrele în zig-zag, în așa fel încât distanța între  scaunul unui copil și cel al următorului copil să asigure, pe diagonală, acel metru. În cazul pupitrelor de două locuri nu mai avem acel metru, avem panouri separatoare de plexiglas. Dacă au o problemă sau dacă au o teamă exagerată, ori li se pare că regulile nu sunt acoperite, părinții pot face solicitare, iar copiii pot urma cursurile online. Noi avem camere web în sala de clase și transmitem online, live, activitatea din sală” a declarat, pentru ePitești.ro Elena Oda, directorul Școlii generale nr. 19.
epitesti.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus