Stiri de ultima ora

Florin Roman critică dur aducerea lui Raed Arafat la ședința liberalilor: Este o eroare politică majoră, va costa întregul PNL

Florin Roman critică dur aducerea lui Raed Arafat la ședința liberalilor: Este o eroare politică majoră, va costa întregul PNL
Local
Prezența la proba de Română în cadrul în Alba a fost de aproximativ 90%. Rezultatele vor fi cunoscute în 16 aprilie.

Dintre cei 2.368 elevi înscriși, au fost așteptați la simulare 2.246, pentru că alți 122 sunt din localități carantinate sau au legătură cu cazuri COVID. Au fost 2.053 elevi prezenți la simulare și 193 de absenți, potrivit datelor transmise pentru Alba24 de către inspector școlar general adjunct Dan Cherecheș.

Sesiunea continuă marți cu proba la Matematică.

Vezi MODELE de SUBIECTE la EVALUARE NAȚIONALĂ 2021, clasa a VIII-a: TOATE testele de antrenament și BAREMELE la Română și Matematică

Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise pentru fiecare din probele simulării evaluării naționale pentru elevii clasei a VIII-a a fost de două ore, începând din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui candidat.

Fiecare lucrare este evaluată de doi profesori evaluatori: cadrele didactice din unitatea de învățământ care au urmat sau urmează programul de formare a profesorilor evaluatori pentru examenele și concursurile naționale vor fi selectate cu prioritate pentru evaluarea lucrărilor.

Rezultatele obținute de elevi la simularea Evaluării Naționale 2021 pentru absolvenții clasei a VIII-a sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ în care s-au desfășurat aceste simulări, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare.

Notele obținute la simulările naționale nu se trec în catalog. Prin excepție, la solicitarea scrisă a elevului, notele obținute la simulările naționale pot fi trecute în catalog. Rezultatele obținute la simulările naționale nu vor fi afișate și nu vor fi făcute publice.

Toate unitățile de învățământ elaborează și transmit la inspectoratul școlar un raport pe școală, iar inspectoratul școlar elaborează un raport pe județ/municipiu și îl trimite mai departe la Ministerul Educației. Raportul trebuie să includă și un plan de acțiune care cuprinde măsurile de monitorizare, control și remediere acolo unde se impune.

În localitățile carantinate, simulările pot fi organizate de către inspectorat până pe 15 mai, după ieșirea din carantină.
alba24.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus